Mendoza

I helgen åkte jag och Sarah (min lägenhetskompis) till Mendoza som ligger i Argentina Vi åkte buss dit som ar 6 tim. Inte för att Mendoza är världens roligaste stad, för det är det verkligen inte, men för att Sarah behövde komma utanför Chile för att det snart hade gått mer än 90 dagar sen hon kom till Chile. Så hon behövde bara lämna landet för att sen få komma tillbaka i 90 dagar till. Jag får vara här i 180 dagar med mitt studentvisum, vilket betyder att jag måste lämna Chile den 8 dec för att sen få komma tillbaka.
Resan till Argentina började väl inte så bra! Vi missbedömde tiden helt vilket resulterade i att vi nästan fick hjärtattack på metron till bussterminalen. Vi hade ca 2 min på oss när vikom fram till rätt metro station. VI SPRANG FÖR LIVET haha.. Men vi hann, dessutom var bussen 30 min fösenad pga något. Så otroligt irriterande, för vi kom i tid, sen fick vi ändå vänta!! Väl framme i Argentina skulle en kvinna möta oss och hämta oss. Vi skulle bo hos henne. Hon hade ett hostel i sitt egna hem. Vi hade blivit tipsade av Sarahs jobbarkompis. Men när vi kom fram stod där ingen och välkomnade oss. Vi va ca 1,5 tim försenade med bussen så vi tänkte att hon kankse hade åkt hem igen och skulle komma tillbaka. Så vi väntade i ca 1,5 timme. Men ingen kvinna! Tillslut fixade vi lite Argentinska Pesos, växlade till mynt och gick och ringde henne, för som tuuur var hade vi hennes nr. Gissa vad hon säger när vi säger att vi står och väntar på henne? Jo, hon trode vi skulle komma nästa vecka.. Haha vanliga oturen! Men det gick bra, hon kom och hämta oss. Tyvärr var rummet vi skulle ha upptaget men vi fick ett annat.
Vi gick ut på stan, shoppade lite, åt väääärldens godste middag på e bufferestaurang, grillat kött i stenungn, kyckling, gris, ko, sushi, allla efterrätter man kan tänka sig, ris, pommes, potatis, papamayo, kinamat, chilensk mat, kött och kycklinggrytos.. ALLT. och det var sååååååå gott!!!!! Efter det gick vi till bargatan och drack drink :) När vi km tillbaka till hue var tanten fortfarande vaken, lite full tror jag också :P Hon om in i vårt rum och satte sig på mig säng och utbrast : "QUE GOORDAS TUS PIES!!!!" (Vilka feta fötter du har) HAHAHAHAHHA!! Sen gick hon och kom tillbaka med fotbad och silikonkräm.. Jag hade gått så mycket att jag var helt svullen och hade fullt med sår :( Hon ville smörja in mina fötter, men där sa det stopp, ingen rör mina fötter. Dom är känsliga och fula haha!
Nu väl hemma i Santiago, jag kom nyss hem från gymmet och Sarah sitter i soffan hemma och säger: "Jossan, tanten från Mendoza hade ringt min jobbarkompis och sagt till henne att ta dig till en fotspecialist!!! Hahaha" GULLIG TANT!!! :)

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Du o dina fötter!! Haha :) SAKNAR DIG! <3

2011-09-28 @ 12:57:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0