Underbar dag

35 grader och sol hela dagen! Dagen spenderade vi vid Atlocs pool! :D Jag, Satu, Noora, Maggie, Taru, Jonna, Satu, Atloc, Sylvain, Alberto, Fernando, , Julian, Johanna.. Från kl 13-18! Sedan mötter jag upp Christian för kinamat! :D Nu sitter jag hemma och väntar på att Rachel ska öra av sig. Hon är i Santiago igen, hon har varit i Brazil 2 veckor. Hon ska sova hos mig inatt, för omorgon åkter hon till Mexico 1 månad innan hon åker hem till Sverige igen!

Bilder från idag

I väntan på alla :)


Hemma hos Atloc. 23de våningen! Poolen är på taket. Hur fint som helst!







15 kr! :D










BLEV NI LITE AVIS NU, HEMM I SNÖSTORMEN? :D

Un dia increible con mi amor

I lördags hade Javi och Carolina fixat en avskedsmiddag för vårt "gäng" som har gjort mkt tillsammans, Jag, Sarah, Javi, Caro, Satu, Jonna, Taru, Atloc, Felipe, Fernando, Sylvain och Julie. Vi åt jättegod mat och sedn hade de gjort ett bildspel med massa minnesbilder vi tagit under de 5 månaderna. De andra gick ut efter middagen men jag åkte och mötte upp Christian på en El Tunel! Ett jättesoft ställe där Christian ibland jobbar som dörrvakt, så jag kommer alltid in gratis eftersom alla vet vem jag är, och behöver inte alltid heller betala för mina drinkar :) Perfekt! Så dit åkte jag och hämta Christian. Vi åkte hem till mig och kollade på Ciudad de Dios! :) Sen tidigt på söndagsmorgon tog vi våra grejjer ch åkte till Estacion Central och hoppade på bussen till Vina del mar!
Vi hade en jättemysig dag, gick runt i Valparaiso, åt en god lunch, låg på stranden, gick till en marknad, åt middag och åkte hem :)
Jag vet att jag skriver mycket om honm i bloggen, men igen vet väl riktigt vem han är :) Såhär ser han ut!
Christian när han mår som bäst, när han får heja på sitt Älskade LA U! Han är i mitten med blå tröja :)

Famosa en Chile

Ser ni mig? Vitt linne högst upp till höger :) Det var på avskedsdagen förr utbytesstudenter som pressen var där :) Tidningen heter La Tercera!! Wohooo famosa en Chile ;)

.........

Shit vilka psykopatdrömmar! Det måste vara något fel i min hjärna eller så har jag en störd fantasi!!

Jag vet inte vad jag ska tro!!! Drömmen var så läskig, sjuk, brutal, obehaglig, hemsk och jag vet inte vad. Tror inte ens jag kan beskriva den utan att folk kommer tycka att jag är konstig.
Varför drömmer man sjuka mardrömmar? Är det en egen fantasi? Är det något som kommer hända i framtiden? Är det sådant man är rödd för? Isånnafall är jag illa ute....

Till alla killar

SENDINNG A GIRL A TEXT THAT SAYS
"GOOD MORNING BEAUTIFUL"
CAN CHANGE HER ATTITYDE FOR THE WHOLE DAY

Laurens <3

En tjej som jag umgås väldigt mycket med här i Chile är en tjej ifrån USA som heter Lauren! Hon har blivit en av mina närmaste vänner här borta, men hon åker tyvärr om 3 veckor :(
Vi träffades under San Pedro de Atacama resan. Vi var de utstötta som fann varandra, sedan dess har vi varit väldigt tajta!
Hon har sökt till the pease core (vet ej hur det stavas) och kommer ha sin intervju via skype på fredag som kan ändra hennes liv för 3 år framåt. Hoppas dom kommer vilja ta med henne!! Kommer hon inte med där flyttar hon till Kina för att ge engelska lektioner och för att lära sig Kinesiska! Men innan det har hon planerat sin resa genom hela Sydamerika under 6 månader, hon ska till Salvdor, Brasilien, Bolivia, Peru, Colombia och säker andra länder jag har glömt!
Hon har varit ett stort stöd här borta i  Chile och jag kommer verkligen sakna henne. En otroligt duktig och ambitiös tjej. Jag hoppas att jag kan åka och hälsa på henne i Miami en dag! :D

Här har som skrivit ett roligt inlägg om oss, läs det gärna :)

http://laurenmccaw.com/2011/11/23/vina-del-mar-and-valparaiso/

Bye byeeeeee universidad mayor

Igår hade vi avsked för alla utbytesstudenter. Dom hade klippt ihop en jättefin video från hela terminen. Från första dagen, från alla utflykter, massa bilder, intevjuer m.m. Jag blev intervjuad en av dagarna varför jag hade valt Universidad Mayor och under hela videon satt jag spänd för att dom skulle visa det klippet :P Men det kom aldrig haha, men däremot vad jag med på många andra klipp! :D
Det har varit en väldigt interessant och lärori ksemester och jag kommer återvända till Sverige annorlunda är när jag åkte lämnade Sverige
Alla
När jag fick mitt diplom :)
Dom som har jobbat med att göra vår vistelese i Chile till den bästa! Osvaldo och Carolina till höger är mina favoriter och extraföräldrar <3

Önsketänkande... eller? :)

JAG VILL SÅÅÅ GÄRNA HA EN IPHONE 4 S !!! Pappa, en välkomstpresent? :D För din duktiga dotter som har en varit en lysande student här borta? :) Och för all otur hon råkat ut för men hållt huvudet högt och aldrig gett upp!! :) Ta dig en funderare! Sen kommer jag var vara världens bästa dotter heeela året ut!! <3

Hermanooo

Sorry, mamma kommenterade snabbt som attan "Jacob då, saknar du inte din bror?" Hahah jo, han saknar jag också :)




Planer...

Såååå, nu har jag ju ledigt, semester tills den 24 dec, då jag har ännu mer semester, men i Iguazu :D Så frågan är ju var sla jag göra nu denna månad! Jag har inga pengar att resa för, jag är bankrutt så det blir inget fancy! Jag funderar bara på att åka till olika stränder runt om när Santiago faktiskt. Någon helg åker vi nog till Christians hus vid stranden, jag har blivit medbjuden några dagar till en tjjejkompis hus i södra Chile. Har ju lite kompisar från Sverige som kommer vara i Valpo, så åker väl och är med dom någon dag, eller med Pedro iaf :) Pedro pica piedra! hah..
Sen kommer jul och då åker vi somsagt till Buenos Aires - Iguazu - Montevedeo - Santiago! Under nyår åker jag till Vina/Valpo där alla kommer vara! I Januari vill jag resa till Norra Chile till Playa del virgen och Bahia Inglsa som jag skrivit om innan. Det är 20 tim i buss, så tror jag föredrar fly dit :) Jag skulle så hiiiimla gärna vilja åka till Bolivia eller till Floranopilos i Brasilien, men jag har inte råd :(

El sabado donde Edys!

Oj herrehud säger jag bara! Lördagen var för sjuk, det var inte en bra lördag, jag har tur att Christian inte slog till mig för att få mig tillbaka på jorden, för jag var helt förjävlig mot honom :/ Förlååååt! Men det är utrett nu! Tänker inte gå in på detaljer, men jag säger bara såhär, blanda inte läkemedel och pisco! Doktorn sa att det inte gjorde något när jag frågade honom, men av egen erfarenhet säger jag NEJ GÖR DET INTE!! :) Aldrig mer!
Hahahen rätt rolig men skum sak som hände var att jag blecv uppraggad av en tjej! Kvällen började hemma hos Edys (Christians kompis och in granne) där jag förövrigt inte alltid känner mig så bekväm att vara. Det känns som att tjejerna alltid kollar snett på mig, alla pratar spanska så fort, och jag känner mig bortkommen. Jag tackar oftast nej att följa med dig med Christian, men denna gång kände jag mig tvungen för han ställer alltid upp och hänger med mig på grejjer jag vill göra. Så jag tog mig dit trots allt haha :) Efter ett tag kom det dit två tjejer, en av dom kom direkt fram till mig och började prata. Jag tyckte hon var hur trevlig sm helst, verkligen en gillig tjej som var jätteintresserad om hur jag hade det som intercambio, i mitt land, om jag trivs i Chile och sådant. Dom ville gå till en fest uppe på Cerro San Cristobal, men Christian och de andra killarna som alla är över 25 år var för gamla för att få komma in, så det var bara dom två tjejerna som gick. Hur som helst, vi står inne i köket och jag säger till henne att jag ska ut till de andra på innegården och att hon får ha det så roligt, så ska jag pussa hene hejdå på kinden, när hon slänger sog över mig och trycker ner sin tunga i min mun haha! Jag blev chockad, skrattar  och säger: Noo no, yo estoy aca con el Christian, lo siento, el es mi pololo. no me gusta a chicas! och så gick jag ut till de andra på innergården. Då kommer hon efter mig, inför ALLA sätter sig gränsle över mig och försöker kyssa mig igen.. Herregud säger jag bara, chilenar alltså, tjejerna är ju likadana som kilarna hahaha om inte värre! I början när vi hade pratat hade vi bytt nr, jag hade då ingen aning om att hon var intresserad av mig, så imorse gck jag ett sms, på svenska såhär "Hej fina vackra Josefine, det är Natalia, vi träffades hemma hos Edys. Snälla adda mig på facebook"... Liiite kul var det iaf haha, men det tyckte inte Christian, hon var tydligen en liten "zorrita" enligt honom!

N Ö J D!!!

Terminen är slut!!!! Kan ni fatta, den är slut!! Jag har gått i skolan 4 månader och jag har klarat det!!!!!!!!! :D Jag är såååååå nöjd med mig själv.
Hitills har jag fått högsta betyg (7.0) på min "Storytelling" och 6.8 som slutbetyg i Gramatik :)
Väntar bara på att få betyg i Linguistic, där jag skickade in mitt slutexamensarbete idag! Och sen betyg i Labb lektionerna i language och communication!
NO LO PUEDO CREER!!!!!! Termienn har gått så fort, minns när jag började spanska kursen i juli eller när det var, och det var kallt och jävligt! Det känns som om det är hur länge sen som helt.
Idag är det den 22 november, vlket betyder att jag har 2 månader kvar, jag åker ju hem den 22 januari. Med blandade känslor. Jag vill inte åka ifrån C, men samtidigt  saknar jag mina kompisar såååå himla mkt!! och i längden vinner det över kärleken!! Tänker på er verkligen varje dag! På allt kul vi kommer göra när jag kommer hem, hur avslappnad jag kan vara mer er, allt sjukt vi gör, alla vardagliga saker vi gör som betyder så mycket för mig när jag inte har det varje dag här. Och så saknar jag mamma och pappa! Som tar hand om mig över Internet fast jag är på andra sidan jorden!
NI ÄR BÄST!

Once upon a time...

I lenguage och communication håller vi på med storytelling, det är 30 % av betyget. Vi ska skriva en saga och sedan dramatisera den och återberätta med inlevelse för klassen :) Detta är min saga :D Vad tycks?? min engelska är helt ifrån perfekt, så ni inte tror någon annat haha!

Once upon a time there was a poor little boy, his name was Gabriel. Gabriel had no parents, his mother had died giving birth to him and his father was gone many years ago. Gabriel moved from house to house, no one wanted to take care of hime, he had never felt love or how it was to be happy.

One night, after been thrown out from the house he was currently living in, to sleep with the animals he had had enough! Never ever again would he let anyone treat him like this. He took the few things he owned and went. He went away for good, without looking back, although he had no water or food.

After a few days he came to a town. In the town the king lived with his daughter. Gabriel went from house to house and begged for food. In one of the houses an old man opened the door and said: If you want I can give you food and a place to sleep if you work for me. Ofcourse the boy said yes! He was happy, finally he was taking care of himself and no one that treated him bad.

After a few weeks the man had to go away for a couple of weeks. He gave Gabriel a key and said: You are allowed to go into every room, except my room. If you go in there, something bad will happen to you. The boy promised not go in there and they sad goodbye to each other.

The hours went and Gabriel got more and more curious. He went in and  explored every single room. When he came outside the man’s room he just stood still for a while and stared at the door..

 

-       Ohh I really want to go in, he said to himself.

After a while of thinking, he took the key and he opened the door slowly. The room was strange, not what he had imagined. The walls were emty, he had no furniture, it was dirty, and in the middle of the floor there was a box. Did he dare open the box? Yes hed did. Iinsde the box there was a smaller golden box. It was so beauiful, the most beautiful Gabriel had ever seen. He opened the golden box too! Oooops, A little golden bug flied out.

 

-       What do you wish master? The bug asked the boy.

-       I want you to crawl back to the box again, the boy said scared. And the wish came true.

 

The boy closed the box, ran out from the room and loocked the door.  But the couldn’t forget about the flying bug that could speak. So that night he went back to the room and opened the box. The bug flied out and asked

-       What do you wish master?

-       I want to spend the night with the princess but without anyone noticing that she is away, he said.

The same night the princess was in the boy’s room and the next mornig she was back in the castle.

 

-       I has such a strange dream, the princess said to the king. I dreamt that I was in a boy’s room, and everything felt so real.

-       It cant be true, I have guards all around the castle, he said.

 

The next day, the same thing happend, he wished for the princess to come. And so she did. She once again old her father what had happend. The king got worried and doubbled the guards around the castle and he placed a bag with beans and a hole in the bottom tied to the princess. The next night the same thing happend, but the King followed  the beans, right into the boy’s bedroom.

Gabriel was thrown into prison of the castel and the king wanted him dead. The next morning when the king came to get Gabriel, he wasn’t there, of course the golden bug had helped him.

The king felt powerless and decided that the only thing he could do was to let the boy marry his daughter, he couldn’t protect her from him.

After a few weeks the man came home from his trip, he realized that the boy had tricked him and went to the castle where Gabriel was now living.  He asked to speak to the princess:

-       ”Yous husband took the wrong box, the box he has is mine and this is his. Could you please give me back mine and give him this? He asked the princess”.

-       ”Yes, ofcourse, she said. Here you are”.

The man ordered  the bug to take the boy to an island far away from town, and so it did! The boy was devastated. What was he supposed to do now? As he sat on a stone crying while an old lady came.

 

-       What’s wrong my child? She asked him. And the boy told her what had happend. I will help you, wait here.

The lady came back with a little mouse. She will help you, she said!

-       How can a mouse help me? Gabriel asked.

-       Close your eyes, think  of the place where you want to go and touch the mouse.

Within a second he was back, outside the castle. The king was dead, the princess was a slave and the man had made himself the king. The boy closed his eyes and touched the mouse and thought about the box with the golden bug. With the bug in his hand he wished the man far far far away, in a place where he could get no help, where he couldn’t hurt anyone and a place from where he could never come back.

 

From that day, the princess and the boy lived happily ever after!

 

 

 

 

 

 


Onödig morgon?

Jag kom till skolan 7.50 imorse, jag verkligen krigade mig upp från sängen för jag var såååå trött! Men jag var säker på att vi hade tenta i Gramatik i dag.. Först var läraren 15 min sen som vanligt :P Hahha Fernando Fernando, tider är inte din starka sidan. Sen hade han flyttat tentan till nästa vecka. Jag frågar om jag kan göra den idag, men han hade inte provet redo än, så då frågar jag vad vi kommer göra under lektionen, han sa att vi skulle prata om betyg. Eftersom det har gått så bra för mig i denna kurs, har fått nästan högsta betyg i allt så kommer jag inte behöv göra slutprovet, jag ligger så bra till ändå :) Så jag frågade om jag kunde så skippa lektionen och gå till bibliotketer ch plugga istället. Såklart fick jag det, Han säger aldrig nej när jag frågar något, han är min handledare också, sååå skön lärare, men han är inte pedagogisk eller duktig på att lära ut för 5 öra, han är såååå lat! Han blir typ glad om det inte kommer folk till lektonen för då blir undervisningen lättare för honom.. Hmmm!! Iaf, jag har en slutarbete i Linguistica till nästa tisdag som jag inte börjat på. Så jag satte mig ner och började på det, jag kom jättelångt på 2 tim! :) Känns sååå skönt. Det är ett speciellt arbete, vi ska sammanfatta hela kursen, i ett specielt program på internet som heter Glogster. Där kan man göra som en plansh, med text, lägga in filer, lägga in bilder, klipp från youube, inspelningar, filmer på sig själv m.m. Jag ska länka till youtube, men mestadels kommer jag prata in videfilmer där jag berättar själv vad vi gjort istället för att skriva ner det, det blir mer personligt :) Och eftersom det bara är en plansch på internet så kan kan ju inte ha mycket txt, så det lönar sig att prata in ett videoklipp då :) Smart va!!
kl 11.20 började nästa lektion. När vi kommer dit säger läraren att 40 min ska vi ägna åt våra historier som vi skriver, andra 40 min fick dom andra i klasse som läser en annan kurs än vad jag gör planera deras arbete.. Jag är redan klar med min historia, så jag hade inget där att göra, så jag fick gå hem!!! Hade ju kunnat stanna hea hela dagen haha, men då hade jag inte fått lika mycket gjort :) Nu är jag hemma, nu ska jag börja prata in mina videoklipp till min slutarbete!

Marias 26 årsdag!

I fredags firade vi Marias födelsedag! :) Jag är så glad att jag lärt känna henne (Tack Jose Luis hahahah) och jg är ännu gladare över att hon flyttar till Sverige 22 feb!! :D Då blir det min tur att hjälpa henne med svenskan!
Vi möttes upp i Plaza Vespucio där hon jobbar för att köpa champagne och sedan ta en taxi till hennes kompis Natalie där vi skulle fixa oss! Hemma hos Natalie var det roligt, hon och hennes kompis Joselyn vad jättegulliga, jag har ju alltid fördomar mot tjejerna här i Chile, de har ju en tendens att inte vara så snälla mot mig haha. Men dom här var hjättegulliga :) Runt 23.30 tiden börjar Marias mob ringa för fullt.. Folk står utanför klubben där hon hade fixat lista till vipen och väntade. Ingen kom in, vakterna hade inte fått någon lista om något "födelsedagsfirande".. Det var Marias kompis som hade fixat med listan, men hon var på en annan fest. Så vi ringde henne och hon sa att hon skulle komma så fort hon kunde, 20 min sa hon! 20 min gick, vi ringde igen, 10 minuter till sa hon, sen är jag där, 10 min gick, 1 tim gick, 1,5 tim gick.. Jävla idiot asså! Vi väntade på henne till 1.30!!!!! Då kom hon nonchalant i sin bil och sin fakeblonda hår, hälsade på alla FÖRUTOM mig.. jag lovar för att jag var den enda som var blond, hon är väl van att få all uppmärksamhet och såg mig som ett hot.. Men det slutar inte där, nej då ska hon in, byta om, och sminka sig innan vi kan åka.. Snacka om nonchalant!! Aja, tillslut kommr vi iväg, klubben var väl helt okej men fööör långt bort för mig. Helt annan del av staden än där jag bor. Jag säger bara, tack och lov att Carlitos (Marias bror) var där, den enda jag kände haha :) Han är alltid så snäll mot mig! Vi dansade till klubben stängde då tog jag en taxi hem :)
Ejaleeee
Maria och hennes dryga nonchalanta kompis!!!! Gillade henne icke!
Maria, hennes sköna bror och hans kompis :D
Precis kommit in efter en låång väntan haha
Jag innan utgång :)
Champagne con redbul :D
Jag :) Brun va!!
Fina Maria

Hjääääälp!

Det har varit rätt lungt med alla protester ett tag.. Men idag tog det lugna slut. Jag var påväg hem från skolan när jag kommer till min metrostation Santa Isabel. Det är värsta folksmlingen vid utgången och en av dörrarna är stängd. Jag tänker inte så mkt på det utan fortsätter att gå med musik i öronen.. När jag kommer ut från stationen ser jag maskerade människor överallt, jag tar av mig hörlurarna och hör att de skriker åt mig att gå in igen.. Precis när jag kommit in i stationen igen sprutar de vatten utanför, ni vet som där hård stråle från en pansarvagn typ :/ Jag tänker då att jag kan gå ut andra utgången , men den är avstängd.. Det är bara att vänta, tillslut upphör vattensprutande och vi kan gå ut.. Men där ute var det värre. Det tar mig ca 1 min att gå från metron till mitt hus. Men det var en lång minut, jag var jätterädd faktiskt..
Överallt sprang det runt demonstranter med förtäckta ansikten och kastade stora stenar hej vilt! Gissa om jag var rätt att få något i huvudet. Trafiken var kaos, det låg folk på gatan, bilar tutade, bilar stod korstvärs, folk sprang över gatan för att de va rädda att få stenar på sig. Jag smög längs väggen typ, jag ville inte springa mitt i gatan, där e de väl större risk att gå en sten på sig eller bli påkörd typ (!?) Shit vad mitt hjärta bankade.. Tack och lov är jag hemma i säkerhet nu!!!

Inspirerande - Såhär försöker jag leva



Do what you love, and do it often.
If you don’t like something, change it.
If you don’t like your job, quit.
If you don’t have enough time, stop watching tv.
If you are looking for the love of your life, stop.
Stop analyzing, life is simple.
Open your mind, arms and heart to new things and people.
Travel often; getting lost will help you find yourself.
Some opportunities only come once, seize them.
Life is about the people you meet, and the things you create with them, so go out and start creating.
Life is short. Live your dream, and wear your passion.




Borta bra... men hemma är nog ändå bäst (Ibland)

Men jag tänker såhär, man ska resa!! Resa, resa, resa och upptäcka världen. Jag gör det nu när jag fortfarande är ung, inte har pojkvän, ingen lägenhet, inget jobb, egentligen inget som håller mig tillbaka. Förutom mina studier då då, men dom kan man alltid lägga på is, eller turen jag hade, få ledigt en termin :) .. Det bästa jag gjort med mitt liv hitills är att åka iväg, själv! Först nästan 1 år till Spanien och nu till Chile. Jag kommer aldrig ångra mig!!
"Getting lost will help you find yourself" Jag har lärt mig så otroligt mycket av mina resor, jag har vuxit i mig själv, lärt mig ta hand om mig själv, hantera svåra situationer, lärt mig spanska, lärt känna såå mycket nytt folk runt i hela världen, lärt mig en annan kultur, se på saker med ett annat synsätt än innan, blivit mer lugn, blivit mer självsäker.
Innan har jag tyckt att Sverige är såååå tråkigt, inget händer, folket är tråkigt, det är inget go liksom. Men efter några månader i Chile uppskattar jag Sverige! Det är så tryggt och bra i Sverige. Folk blir överfallna, rånade, påkörda, skjutna här, som om det vore vardagsmat (!!) Sverige har sin charm, älskar svenska sommaren, inget slår det, inte ens chilenska sommaren!! När alla uteserveringas börjar öppna, människor är glada, skärgården, alla klippor i stockholm man kan sola på.. Sånna saker man tar för givet när man bor där. Jag saknar småsaker när jag är här, som att åka och handla mat med mamma, sitta på Emelie terass och prata, vara helggäst hemma hos Zandra och ligga och skratta och sjuka saker. Jag saknar mig familj och vänner så mycket! Jag längtar hem till mitt vanliga liv, livet här är mer som ett fantasiliv än ett vanligt liv. Men samtidigt vill jag inte lämna dom jag träffat, det kommer bli riktigt tungt och jag vill helst inte tänka på dagen jag ska åka hem :/ Det är så mycket blandde känslor. Ibland känner jag mig så ensam här borta, ibland har jag the time of my life.
Sydamerika är underbart! Såå mycket äventyr! Man kan tex åka från Chile till Bolivia och hyra en speciel terängbil i 3 dagar och åka genom jungeln.. Hur grymt skulle inte det vara? Man kan åka och svinga sig i lianerna! Machu-Pichu, Buenos Aires, Rio de Janeiro! Allt!!
Hur som helst, ville bara säga att jag verkligen uppskattar lilla Sverige, nu vet jag att mamma bli glad :) Men jag har nog ändå planer på att bosätta mig i Spanien efter mina studier!

Bästa!

Kolla vad Christian nyss kom hem till mig med :)
Gracias carino!

Rest in peace

Jag sörjer med Coni och hennes familj. En galning klev på bussen igår och började skjuta. Min kompis 5-åriga lillbror fick ett skott i huvudet och avled någon timme senare. Livet är inte rättvist!! :(

Carolina och Satu 23 år!

Igår (lördag) firade vi Caro och Satu! Perfekt dag. Soligt, huuuuuur varmt som helst och klarblå himmel. Dom hade planerat grillning på Cerro San Cristobal. Högt upp på ett berg. Hur mysigt som helst var det!! Vi kom dit kl 13.00, åt god grillad mat ända fram till 7 på kvällen då folk började röra sig hem för att fixa sig inför kvällen..
Här är lite bilder från dagen :)





















På kvällen var jag sååå trött! Jag gick omkring som en zoombie hos Atloc och Sylvain med min tekopp med Champagne con redbull i 2 timmar utan att dricka upp. Tillslut somnade jag nästan i soffan. Jaag hade sån huvudvärk att ljuset var jobbigt och det gjorde ont när jag rörde mig eller pratade. Så jag drog hem kl 1 faktiskt! Ibland måste man.

Oturen fortsätter...

Igår kom jag hem på kvällen, helt slut efter en heeeel dag av grillning, öl och och 35 grader värme för att ta en dusch fixa mig för att sedan gå vidare hem till Atloc och Sylvain som höll i förfetsten för att fira Caro och Satu som båda fyllde 23 år. Vad tror ni händer, toan går sönder. Jag sitter i min säng i mitt rum oh ser hur det rinner ut vatten över mitt golv som har heltäckningsmatta (!!) utifrån badrummet... Hela toan har svämmat över och det är ca 1 dm vatten över heeela golvet i badrummet och nu över mesta delen av mitt rum också.. Vi tog alla handdukar vi hittade, sög upp vattnet så gott vi kunde. Men fyfan vad det luktade äckligt i mitt rum, det luktade verkligen bajs! Och där skulle jag sova.. Vi rindge vår hyrsvärd och hon sa att hon kommer imorgon bitti med en rörmockare.
Kl 10 i morse kom de, och nu är mitt badrum skinande rent och fixat :)

Det börjar lida mot sitt slut...

... i skolan :) och jag lider verkligen inte!!! :D Klasserna slutar 28 november, sen är sluttentorna senast 12 dec! :) Då det är ca bara 3 veckor kvar av lektioner. Sen blir det plugg i någon vecka sen utforska Chile och resten av Sydamerika! Jag måste dock prata lite med pappa innan jag bestämmer resor :) Men till Bahia Iglesia och Playa de la Virgn i norra Chile ska jag till for sure!

SOMMAR!!

Måste bara säga, det är såååå varmt här!! 30-35 grader och sol varje dag i Santiago!! LOVE IT!!! :D Ni som känner mig vet att jag äääälskar att sola, helt med olja och utan solkräm om jag inte måste eller blir tvingad av mamma :) Men igår, vet ni vad jag anvnde då? För första gången i hela mitt liv, jo solskyddfaktor 50!!!! I ansiktet..

La Serena 28-1 november

Resan till La Serena var väl sådär måste jag säga. Kommer ni ihåg att jg önskade bra väder? Riktigt så blev det ju inte, och resten av resan var mest en besvikelse faktiskt. Vi kom fram till La Serena vid 7 tiden på kvällen, chechade in på vårt hostel som var hur mysigt och fint som helst. Väldigt hemtrevligt.
Såhär såg det ut
Utanför vårt rum
Innergården
Det första vi gjorde var att boka in oss på turer, Mamalucca (astrologi) titta på stjärnos på jordens mest stjärnklaraste plats! Och La isla damas (pingvin, säl och delfin tur och ö). Dagen efter bestämde vi oss för att stanna i La serena och gå till stranden och bara njuta och kvällen åka till stjärnturen. Förväntansfulla gick vi ut och åt middag och sen kom tillbaka till hostlet. Eftersom jag gick på penicilin tog vi det lugnt och gick inte ut.
Morgonen därpå vaknade vi upp till världens blåst och grått. Fan tänkt vi, vi ville ju till stranden!! Vad ska vi då göra? :/ Men härade som vi är gick vi till stranden ändå, mn stannade max 10 min och efter dom 10 minuterna hade jag sand i ögonen, öronen, året och näsan och jag kan ju säga att jag njöt inte av att ligga på stranden fuullt påklädd haha :P
Vi bestämde oss för att gå längs stranden. Det sprack upp och blev solgit men fortfarande blåsigt! Vi gick och gick och gick, över 2 tim!! Vi hittade inte hem hahah.. Tillslut kom vi till hostelet och då var det så varmt och vindstilla så jag somnade i en stolstol utanför rummet. Endast 30 min, men det fick jag ångra hahaha. Jag blev röd som en kräfta!!!! Jag har flagnat över heeela ansiktet, speciellt näsan och sett ut som ett mongo nu i 1 vecka! Nu har det börjat gå över :) När kvällen kom giick vi och väntade på att bussen skulle hämta oss kl 7. Men nej den kom aldrig. Tillslut frågade vi vart den var och vi fick höra att vi inte var inbokade på någon tur!!! Men det var vi ju visst!!! Och ingen tur imorgon heller för den delen :/ Killen i rceptionen igår hade gjort fel. Hon fickade och trixade och tillslut fixade det sig, bussen kom och hämtade oss och vi åkte iväg, högt up i bergen ca 1,5 timme bort. Det var magiskt! Vi gick upp i ett högt torn, med speciella stetoskop och hade en guide som berättade allt för oss, zoomade in och visade olika stjärnor. Han zoomade in månen så mycket att man kunde se varend liten krater! Jättehäftigt faktiskt
Man ser inte bra å denna bild, men det var så otrolgit stjärnklart!! Man kunde se allt och det kändes så nära.
Turen var slut 00.30 och vi åkte bussen hem till hostelet! Dagen därpå skulle vi bli hämtade av en buss kl 8.00 för at åka till Pingvinön. Tror ni det blev så? Nej det är ju Chile vi pratatde om, mest oorganiserade landet ever. Vi stod klara att åka kl 8.00 men ingen buss kom,det hade blivit överboknig :/ Vi väntade 1 tim, sen kom busen tillslut men en väääldigt sur och ilsken liten guide som prtade i sin mobil hela tiden och ursäktade sig till de övriga hostleen för at de inte kunde komma o hämta deras gäster för det inte fanns plats i bussen som de hade lovat. 2 tim senare anlände vi till piren där vi skulle åka båt ut till pingvinera, delfinerna och sälarna. Tror ni att det fans en båt till oss? NEJ! Vår guide säger åt oss att vänta 10 min, han lovar att fixa det, 10 min går, 30 min går, tillslut har en timme gått!! Han samlar gruppen och säger såhär "Ni kan inte skylla på mig, men det finns inga båtar. Jag har inte gjort något fel så det är inte mitt problem". Alla ba WHAAAT?!! och det va riktit dålig stämning och den lilla ilskna guiden fortsatte att försvara sig.. Tillslsut sa han "jag bjuder på lunchen, ni behöver inte betala, sen åker vi tillbaka igen, för vi kommer inte få någon båt. Tyvärr, men det gör väl inget, ni förlorar inget på det eftersom ni inte behöver betala lunchen" ÖHHH jo, en hel dag vi hade kunnat gjort något annat pucko!!..
Hela tiden tänkte jag på pappa, han hade varit helt galen, men å andra sidan hade han nog aldrig åkt på en grupptur sådär.. han har inget tålamod och det har inte jag heller, mer mer än pappa och det har verkligen sats på spel min tid i Chile haha :) Hur som helst, vi gick och åt. Han kommer tillbaka efter 1 tim och säger stolt att han fixat en båt.. Nästan som att han vill att vi ska bocka och buga för att vi får en båt, något som är en sjävklarhet. Vid det här laget ville jag inte ens åka längre, kl var 3, vi skulle ha åkt kl 11!!! Det var kallt, mulet och blåsigt och duggade... Men vi åkte.
Hamnen

Pingvinerna :)
Vi såg delfiner också hoppa i vattnet. Eter 1 timmes båttur som har varit såååå kall och blöt kommer vi till Isla de damas. En jäääätevacker ö men hus fin natursom helst. Båten stannade och vi klev av för att titta runt i 1 tim. Hade det varit varm och soligt hade det varit ett paradis
Väl tillbaka i La Serena gick vi ut för att äta middag. På väägen hem gick vi på en rätt stor gata. I La Serena håller de på att spara energi så allagatulampor var släkta. Vi mötte två killar på vägen, dom gick åt ett håll och vi åt det motsatta. efter 5 min ser jag att de går efter oss, ca 100 meter bakom. Konstigt tänkte jag men fortsatte gå, kollar bak igen och de är nära, ca 20 meter bakom. Jag säger till Sarah att de är skumma och att vi borde gå över vägen. Vi korsar mittenallén och kommer till andra sidan vägen. Killarna fortsätter gå, snabbt men kollar bak hela tiden. Vi saktar däremot ner. Tog mobilen och stoppade den i bh:n, mitt kort och ID i skon och lämnade endast 50 kr i plånboken OM något skulle hända. Vi fortsatte gå och ser hur killarna korsar vägen och gå nu på mittenallen.. Det är mörkt och plötslgit ser vi dom inte längre. Vi börjar bli rädda.. Vi fortsätter att gå.. Sedan ser vi dom sitta på en bänk och titta på oss, när vi går förbi dom på andra sidan vägen ställer de sig upp, en går bakom oss och sen andra springer fram och korsar vägen och får framför oss.. Hjälp!! Vi börjar springa, in på en restaurang som låg i närheten där vi ber dem ringa en taxi åt oss..
Dagen efter är det dags att åka hem till "trygga" Santiago :) När vi går till bussterminalen ser vi samma killlar sitta utanfor och vänta. Jag lovar er att de väntar på lätta offer att råna när de kommer av bussen, med plånböckerna fulla med pengar, mobiler, ipods, kameror.. allt! Såklart var vår buss försenas, ca 1,5 timme.. Men tillslut kom vi fram till Santiago, ca 8 tim senare. Och jag är alltid lika glad över att vara hemma :)

RSS 2.0