DON OMAR!!

Jag missade honom i Sverige, men det för inget för jag kommer få se honom här i CHILE! :D Köpte biljett idag.. Konserten är den 8 oktober!!! Jag är såååååå glad :D:D:D:D

JAG LOVAR

.. Det kommer mer bilder snart :) Det har ju varit vissa som klagat och tycker att jag borde shapa up haha :D Jag lovar, jag ska battra mig :D:D 

:)

Sitter i skolan, har haltimme :) Ville bara beratta lite fort, framforallt for mamma och pappa att jag fick tillbaka min tenta idag, jag fick ALLA ratt! Bast i klassen :) En 7a i betyg, vilket ar det basta :):):)

Sueco vs Chileno

Det är så kul när jag är med Carolina! Hon tycker att det är jätteroligt när jag pratar svenska med henne, speciellt bland folk så att dom tror att vi båda kan språket. Idag i metron började jag prata svenska med henne, det roliga är at hon an ju inte svara.. Det enda orden hon kan är "Hållkäften slampa" Så varje gång jag säger något säger hon "Ahaaa si si hllkäften slampa, ler och klappar mig på axeln" AHAHAHAHAHAHAHA!!! Sjukt om någon som kunde svenska skule stå bredvid och lyssna. Den personen skulle tycka att vi var störda..

Mendoza

I helgen åkte jag och Sarah (min lägenhetskompis) till Mendoza som ligger i Argentina Vi åkte buss dit som ar 6 tim. Inte för att Mendoza är världens roligaste stad, för det är det verkligen inte, men för att Sarah behövde komma utanför Chile för att det snart hade gått mer än 90 dagar sen hon kom till Chile. Så hon behövde bara lämna landet för att sen få komma tillbaka i 90 dagar till. Jag får vara här i 180 dagar med mitt studentvisum, vilket betyder att jag måste lämna Chile den 8 dec för att sen få komma tillbaka.
Resan till Argentina började väl inte så bra! Vi missbedömde tiden helt vilket resulterade i att vi nästan fick hjärtattack på metron till bussterminalen. Vi hade ca 2 min på oss när vikom fram till rätt metro station. VI SPRANG FÖR LIVET haha.. Men vi hann, dessutom var bussen 30 min fösenad pga något. Så otroligt irriterande, för vi kom i tid, sen fick vi ändå vänta!! Väl framme i Argentina skulle en kvinna möta oss och hämta oss. Vi skulle bo hos henne. Hon hade ett hostel i sitt egna hem. Vi hade blivit tipsade av Sarahs jobbarkompis. Men när vi kom fram stod där ingen och välkomnade oss. Vi va ca 1,5 tim försenade med bussen så vi tänkte att hon kankse hade åkt hem igen och skulle komma tillbaka. Så vi väntade i ca 1,5 timme. Men ingen kvinna! Tillslut fixade vi lite Argentinska Pesos, växlade till mynt och gick och ringde henne, för som tuuur var hade vi hennes nr. Gissa vad hon säger när vi säger att vi står och väntar på henne? Jo, hon trode vi skulle komma nästa vecka.. Haha vanliga oturen! Men det gick bra, hon kom och hämta oss. Tyvärr var rummet vi skulle ha upptaget men vi fick ett annat.
Vi gick ut på stan, shoppade lite, åt väääärldens godste middag på e bufferestaurang, grillat kött i stenungn, kyckling, gris, ko, sushi, allla efterrätter man kan tänka sig, ris, pommes, potatis, papamayo, kinamat, chilensk mat, kött och kycklinggrytos.. ALLT. och det var sååååååå gott!!!!! Efter det gick vi till bargatan och drack drink :) När vi km tillbaka till hue var tanten fortfarande vaken, lite full tror jag också :P Hon om in i vårt rum och satte sig på mig säng och utbrast : "QUE GOORDAS TUS PIES!!!!" (Vilka feta fötter du har) HAHAHAHAHHA!! Sen gick hon och kom tillbaka med fotbad och silikonkräm.. Jag hade gått så mycket att jag var helt svullen och hade fullt med sår :( Hon ville smörja in mina fötter, men där sa det stopp, ingen rör mina fötter. Dom är känsliga och fula haha!
Nu väl hemma i Santiago, jag kom nyss hem från gymmet och Sarah sitter i soffan hemma och säger: "Jossan, tanten från Mendoza hade ringt min jobbarkompis och sagt till henne att ta dig till en fotspecialist!!! Hahaha" GULLIG TANT!!! :)

Mitt nya liv..

..började idag :) Soppa till lunch, sen åkte jag och Carolina och köpte träningskläder! Sen bar det av till gymmet. Vi skrev in oss och fick gymort. Sen gymmade vi i ca 1 tim, cyklade, trampmaskin, ben, mage, armar, springband och massa annat, sen deltog vi i en fitnessklass i 1 timme :) Så sammanlangt 2 tims träning. Nu har jag precis ätit en quinoasallad med kyckling :)
Imorgon är jag ledig, men ska möta Caro kl 9.45 så vi ska till gymmet och köra ett Corepass och sen 1 tim gym efter. Det känns jättebra att äntligen komma igång. Om 2 veckor har vi bokat in ett möta. Dom ska mäta oss, väga oss, mäta fett i kroppen, och sen lägga upp ett persoligt schema för vad vi vill uppnå. Jag vill gå ner i vikt, få mindre lår och mage, fastare armar och mindre ben! :) Tror ni jag klarar det på 3 månader ?

RIP :(

Oj vilka ledsna inlägg det blir just nu :( Men igår var ingen bra dag.. En kille som heter Rodrigo, som är Christians barndomskompis dog. Han var på balkongen och lutade sig mot räcket och föll över och dog.. :( Så himla hemsk, han var bara 29 år gammal! Idag är begravnigen.

Hatar metron!

Det är sant. Jag hatar metron, mellan 07.00-10.00 och mellan 16.00-20.00 är det KATASTROF!!! Det går inte ens att förklara eller för er att föreställa er. Folk är som djur.. Man kläms fast bland människor och man får bokstavligt talat svårt att andas ibland.. Alla vill på metron och folk verligten klämmer sig in. Vakterna får dra igen dörrarna och putta in jackor som sänger utanför typ. Det är sjukt!!!! Imorse när Sarah kompis skulle till jobbet blev hon först puttad och ramlade och slog upp knät, sen inne i metron var det fullproppat och en kille tog vara på den situationen.. Han började taffsa, från början hade han handen på hennes rumpa, hon kunde inte säga så mycket för det var ju mycket folk,kankse var det inte med flit? Men sen! smyger han upp handen under hennes kjol!!!!!!!!!!!!! Han tittar på henne och viskar att hon inte ska säga något. Men hon börjar skrika och äcklet går av metron nästa station. Jävla mongon det finns!!

:(:(:(

Idag hände något tråkigt, riktigt tråkigt :( Jag blev rånad!! Jag och Carolina stod på bussen påväg till gymmet. Det står en kille bakom mig.. Plötsligt känner jag hur någon nuddar min ficka, jag märker det direkt och tar ut min mob därifrån och håller den i handen istället. Sen gick allting så fort, bussen stannar och killen sliter av mitt nya Josefinehalsband och springer. Han ryckte så hårt att min hals vart alldldes röd. Jag var så chockad, jag skrek till jättehögt och hela bussen kollar på mig .. Jag var inte ledsen, men tårarna var nära :( Varför kan kan inte få ha sina saker i fred?!

Marknad!!

Jag följde med Lilith på marknad. Att jag inte varit där tidigare är ju ett under.. Det är marknaden där chilenarna köper sin mat. Det är HUR STORT SOM HELST.. fullt med frukt, grönsaker restauranger,kött, kyckling, fisk, kryddor, mat från hela sydamerika. ALLT man kan tänka sig och billigt som tusan. Kostar nästan ingenting att handla där.. Jag köpte massa wokgrönsaker, sparris, kryddor, potatis, morötter, plastbyttor, skinkna, ost, quinoa och de två skorna i nedre inlägget. Det luktar verkligen utomlands där.. Älskar det!! Men man ska nog komma tidigt på morgonen så att man fåt de färska varorna. Det finns stånd där man kan köpa färspressad juice (anannas, jordgubb, banan, kiwi, apelsin), jaa precis vad du vill, för 10 kr :D
Här är min mat jag gjorde av mina wokgrönsaker för 5 kr!!! och jag har 3 gånger så mycket till som jag inte använt!!



Nytt in!

Kolla vilket kap!!! 20 kr paret! :)


Guess what..

.. nu ska fettet BORT!!!
Våren har kommit och det är varmt och luften har en annorlunda lukt, folk har mer energi, finare kläder, folk skrattar, jag är brun men en sak fattas, en bättre kropp haha :) Dääärför ska jag och Carolina börja träna. Vi ska försöka träna minst 4 gånger i veckan! Man kan gymma och det finns massa olika gruppträningar.
Det kostar endast 16 000 pesos för studenter, vilket är ca 200 kr!

Pluggisjossan is back

... inte riktigt haha :) Jag har rätt lätt för mig faktiskt. Men jag är glad, för jag fick 6,3 poäng på ett arbete i Linguistica!! Högsta man kan få är en 7a totalt. Jag gick 12/12 på alla punkter förutom på stavning där jag fick 6/12 för att jag hade varit stressad.. Annars hade jag fått en klar 7a ! WOOOP :) Men det är bara att förbättra inför nästa arbete som ska in nästa vecka :)

Ya listo!!

Igår efter skolan åkte jag till Escuela Militar där ett annat av Universidad Mayors campus ligger. I det kampuset sitter Internacional relations. Jag behövde faxa lite papper till Södertörn, fixa till kurser som blivit fel inlagda i databasen samt hämta ut mitt Universitetskort :)
Det här med att fixa till kurser som blivit fel inlagda i databaren är irriterande.. eller inte irriterande men jag har behövt jaga dom. De har lagt in fel kurser varje gång. Och varje gång jag har sagt att det är fel kurser har det ändrat och lagt in yttrligare fel kurskorder. Vilket gör att om det står olika i pappret jag har gett till Södertörn med mina kurser och Chile och kurserna som är inskriva i databasen här på Universidad Mayor kommer jag inte kunna tillgodoräkna mig något. Därför har jag jagat och jagat och skickat mail och haft samtal med min handledare, men ingenting händer. Så igår åkte jag dit själv och fixade med dom öga mot öga istället :) Så nu står allt rätt till..
Mitt nya studentkort :)

Födelsedagsmiddag

Idag var det första dagen i skolan efter den långa sköna semestern. Jag solade igår, 4 tim på terassen och gissa om jag blev brun, eller gul som jag alltid blir.. Chilenarna hånade mig idag pga det haha.. Alla mina lärare kommenterade det också. Från att ha tyckt om min bruna färg började jag skämmas hahah :)
Iaaallafall, idag är det Laurens födelsedag. En tjej från USA så vi ska ut och äta, thatrestaurang blir det :) Ska träffas vid metron Manuel Montt kl 20.00.
Tjingeling på er!!

Vina del mar

Det blev en spontantripp till Vina del mar idag :) Tog bussen kl 12 ocg var framme vid 14. Åt en suuuupergod lunch vid strande, sen la vi oss på stranden och sovmiddag, sen gick vi till en marknad, sen en fonda och sen åkte vi hem kl halv 8 :) NU ligger jag i sängen heeeeelt död efter helgen som har varit. Imorgon är vi lediga för det är röd dag :) WOHOO!! Om det är fint väder ska jag steka på terassen, om det är fult väder ska jag gå på cirkus. BAM :D
Godnatt!!!

Familjemiddag..

.. med Caro, Javi, Sarah och Satu eftersom jag inte har min egna familj att fira nationaldagen med haha :) Carolina är ju världens gulligaste människa. Efter att vi hela dagen hade varit på fondan i parque ohiggings gick hon hem och förberre en festmåltid för oss invandrare i Chile haha. Hon vill hela tiden att vi ska få ett bra intryck av allting.
Såhär såg hon ut när vi kom :) Hon tog inte av sig sin hatt på heeeela dag och hela natten.
När det var färdigt såg det ut såhär, pisco, inlagda champinjoner, olika kött, kyckling, sallad, avokado, tomater, kryddror, gurka, morötter, papamayo.. Ja men aaaaaallt liksom!! Så himla gott, men jag var redan mätt från alla vi hade ätit å fondas.. Men det är ju bara 18 sep en gång så man får passa på :) Man får lov att äta mycket den dagen!!!

Las fondas

Som jag berättat innan så firas Chiles nationaldag denna vecka. Nationaldagen är idag, den 18 sep. Men det firas stort. Sedan i fredags har det varit såkallade Fondas i hela Chile. Det är som festivalområden. Typ som ett nöjesfält men med mat och alkohol. Det är stånd ööööööverallt som säljer chorripan, empanadas, grillspätt, kycklingkluubbor och pommes, och terremotos och chicha som är väääädlrdens godaste dricka :D
Terremotos är ett slags vin med annannas glass och chicha vet jag inte vad det är, men smakar som sött vin. Mycket gott :) Köpte en hel flaska för 20 kr som jag gick och drack av haha :D
Det här var klart bästa upplevelsen .. Kan tyckas konstig när jag set så fina ställen. Men det här är typiskt Chilenst och det är det jag gillar. Överallt spelades det bachata, merenge, salsa och det var uppträdaden, mycket cueca. Den chilenska folkdansen :) Jag blev framropad att komma och dansa med fullt med publik runt om, men aaaaldrig att jag skulle göra det haha :D Javi fick gå fram istället..
Detta är en fonda som ligger i Parque Ohiggings. Den största i Santiago. Under bara den här helgen så kom det 600 000 personer dit.....
Inne i ett av tälten

Jag och min kompis haha.. Satt bredvid honom från början, men sen började han att röra på dig och jag blev skiträdd och hoppade upp därifrån!!

Min andra kompis.. Dessa fanns det fullt av. Men de flesta i detta tillstånd var inte vakna, det låg och sov på gatan, eller så vinglade de runt och ramlade efter ett tag.. Sjukt, det skulle aldrig hända i Sverige för då skulle polisen ta dom därifrån..
Fast vad förväntar man sig när man kan köpa en flaska för ca 30 kr.. eller därfiga drinkar för 15 kr?? Som är så goda att det smakar som saft, men i själva verket är starka och livsfarliga....
Glada tjtjer med sin mat.. Jag med mitt grillsrpättoch terremoto  i högsta hugg :D Några sekunder efter kom det fram en uteliggare och bad om att få vår dricka, och sen tittade han på mig och sa "buenas tetas"... uuuusch!!! jag sa tillbka något fullt på svenska, och då gick han.. Wooooppppp..

Jag och min extra mamma/beskyddare Carolina.. Som verkligen tar rollen att skydda mig på allvar... Men det resultrar i att hon hamnar i bråk med killar som beter sig som om dom aldrig sett en blond tjej innan. Lillen är ju bara 1,40 m lång typ haha :D Men hon är inte rädd för ngt..
Min flaska chica som jag köpte :)
Som vi gick hit och drack upp :) Det påminner lite om valborg i Uppsala. På varenda gräsplätt sitter folk :)
Jag oh min andra skyddsängel Javiera (Javi)
Synd att det är slut med fondas för det var verkligen huuuuur rolgit som helst. Men sjukt vad mycket uppmärksamhet vi får..Kan förstå att chilenska tjejer inte gillar oss när vi snor all uppmärksamhet från dom. Men det är ju överdrivet.. Vet inte hur många killar som stoppade mig för att de ville ta kort tillsammans med mg, eller män, gubbar och unga killar som smygfotade mig.. Det var till och med en kille som låg på en filt med sin tjej och när vi gick förbi tittade han så mycket att han fick en fet smäll av sin tjej hahahahha!! Det kom till och med fram tjejer och började småragga och frågade om mitt nr.. Och 2 gångr under loppet av 10 min kom det fram olika websighter och ville göra intervjuer med oss... Vad ska man säga? KÄNDIS haha :D

Otursdag!!

I fredags var det INTE min dag! Det hela börjar med en obehaglig sak.. Jag sitter i soffan och försöker samla energi för att hitta på något. Plötslgit hör jag att en nyckel stoppas in i mitt lås. "Jaha, vad roligt att Sarah slutat jobbet tidigare idag då kan hon och jag hitta på något", tänker jag! Men nyckeln fortsätts att lirkas in och ut och nyckelhålet.. När det pågått i ca 2 min blir jag nojig, jag förstår att det är någon som försöker bryta sig in. Jag blir helt stel i kroppen  och sitter knäppstilla, vågade inte gå och titta i nyckelhålet eller något. Efter ett tag slutar det och personen går därirån. Tack och lov. Undra vad som hade hänt om han hade kommit in..
Sen hände en bra grej, och det var att jag åkte till Parque Arauco och shoppade :D Hittade såååå fina grejjer. Rea nu också pga el dia 18.
Sen kommer jag hem, taggad för kvällen. Har bjudit över mina kompisar för en previa (förfest).. Allt är bra och vi har roligt, men så ska jag på toa, jag tappar då min mobil i toaletten och spiller samtiidgt ut mitt glas pisco! Hahah Javi kom som en räddare i nöden och fiskar upp min mob, med bara händerna i mitt kiss!!! HAHAHAH... Hon hade nog druckit ett glas förmycket för när jag berättade det dagen efter sa hon bara "QUE ASCO!!!!!!!!!"
Jag känner mig själv och vet att jag har en tendens att antingen ta sönder, tappa eller bli bestulen på mobiler. DÄRFÖÖÖÖR hade jag med mig 3 extra mobiler hahaha. Morgonen därpå ska jag byta till en av dom. Sätter den på laddning, men vad händer?! Jo jag råkar bryta sönder laddarpluppen man stoppar in i mobilen. Så nu år den inte att ladda och utan batterier kommer jag inte långt haha :O Jaja, men jag har ju 2 till!
Avslutar med den här bilder. Vi ser ut som ett par hahaha, men det är vi iiiinte!!! :) Tycker bara om bilden för jag ser smal ut, tjock som jag är har jag ju gått upp i vikt pga av al jäkla chilensk mat :/

Atacama - Dag 4

Sista dagen, äntligen :) En glad Jossan haha.. Hmm ja vad gjorde vi nu igen, kommer ju knappt ihåg. Men jo, vi åkte ju till Ojos del Salar. Ett hål eller rättaresagt en grop i marken ute i öknen som var 200 meter djupt (!!) Där badade vi och tog det lungt ett tag.
Satu Bridget, Lauren och Jag

Jag var egentligen stressad och ville bara komma tillbaka till hostelet.. Gissa varför? Jo jag ville sola hahaha :) Mina prioriteringar.. Nä, men jag var bara trött, hade skoskav, var svettig som satan och ville bli brun ... Mohaha!
Men riktgit än åkte vi inte hem, vi åkte till en annan lagun istället som hette ... hmm någonting som jag inte kommer ihåg :P Där hade vår chaufför tagid med sig piscosour och chips, så vi dukade upp ett bord och fikade tillsammans. Klantig som jag är vill jag gå ut i vattnet för att svalka fötterna. Det var lerbotten så jag sjunker ner till mtiten av byxorna haha.
Jag är personen som blir buren haha :) Kunde inte vika upp mina byxor så mkt för dom var för tajta :P Så jag fick hjälp över till andra sidan..
Ja, där slutar min resa... Lite mer grejjer hände under tiden från att vi kom tillbaka till byn till att vi skulle till flygplatsen, även på flygplatsen. Men jag låter det vara osagt, kommer låta som att vi är utsatta för mobbning annars haha och så farligt var det inte!

Det ljuva livet..

Igårkväll satt vi på min terass och drack pisco innan utgång. Hur mysigt ser inte det här ut?! :D

Atacama - Dag 3

Fyfaaaan för att vakna 03.00 och sätta sigi en buss där folk fälle bak sitt säta så man knappt får plats med fötterna, sen sitta ihopknögglad i 2 tim vid fönstret så man håller på att frysa ihjäl.. Det gjorde jag den tredj morgonen och det uppskattades inte.. Vi skulle till Geyser del Tatio. Folk jag hade pratat med sa att det var värt att gå upp så tidigt för att se dessa geysers. Men efter att ha upplevt det själv kan jag inte hålla med. Visst, det var ju häftigt att se, men inte värt att gå upp kl 3, å bil i 2 tim för att sedan gå ut i ett landskap där det är 45 grader kallare!!!!! Det var -14 grader dä :/ Fyfaasen vad jag frös.. Geyser del Tatio är som aktiverade hål i marken som sprutar ut kokande luftånga. Varför vi var tvunga att vara där så tidigt har jag ingen aning om.. Tyckte inte att det var ngt specielt, det var finare när solen kommit fram. Men ja något specielt måste det ju ha varit iaf..
Därefter bjöds det på frukost. Varm choklad med ostmackor :) Mjölken hade de värmt i de bubblande hålet, smart :P Jag var så frusen at mina fötter gjorde ont varje gång jag rörde mig.. Som tur var åkte vi mot vår nästa destination som var en varm källa. Jag hade sett fram emot detta och tt få bada, men eftersom jag fortfarande var sjuk med feber och redan var så stelfrusen ville jag inte riskera att bada.. Trots att vattnet var varmt var ju luften kall. Så jag fick agera fotograf istället när Satu badad :D
Tänk er att bada mitt i öknen med en bakgrund av vulkaner och berg.. Märklig känlsla : Glad att jag har fått upplevt den.
Vi åkte nu vidare till Pueblos de Machuca, en by i bergen. På vägen dit tog jag lite landskps bilder så ni skulle få se hur fiiint det är!!!!
Här är byn Machuca..
Yaaaa, och så bar det av hem... Sista kvällen och gissa om jag var glad haha :D Imorgon skulle jag slippa dela sovrum med okända människor, slippa umgås med fok jag inte gillar, slippa dela 3 badrum med 21 pers och slippa kippa efter andan för att kunna andas. Trodde inte jag skulle sakna Santiago så mycket :) Hur som helst, det var avskedsfest på kvällen. Men tror ni att vi ville gå på den haha, nej! Tråkigt att vara kvar på hostelet och festa md människor man inte gillar så jag Satu och amerikansk tjejerna gick till byn, åt en god chilensk middag och gick sedan till en utebar med öppen eld och bachata och kollade på när sliskiga chilenare raggade upp turister haha :D När vi kom tillbaka till hostlelet var alla heeeelt borta, säkert av bolivianskt kokain eller något... :/ Inget för mig.
Det var slutet på den dagen

Rekomenderas

Tänkte göra en liten instickare. Idag var jag hos frisören, iiigen :) Känns som att jag jämt är där hhaha. Måste passa på när det är så billigt i jämförelse med Sverige. Jag har ju gjort så mycket ljusa slingor att mitt hår har sagt ifrån. det är såååå torrt och slitet att jag måste göra olika behandlingar för att det inte ska falla av. Haha ne nu överdriver jag (lugn mamma) men jag vill ta hand om det på alla möjliga sätt. Så idag gjorde jag en behanling med keratin. Nu är det siiiilkenslent. Så detta kan jag verkligen rekomendera. Det kostade ca 200 kr, i Sverige tror jag det kostar över 1500 kr. Det bästa är att han gjorde någon so gör att håret blir rakt och inte så fluffigt. Mitt hår är annars så stort och lockigt om jag inte plattar det och det tycker inte jag är fint..

Atacama - Dag 2

Andra dagen i Atacama började vi dagen med att bli hämtade kl 8.00 av vår chaufför (som förövrigt sålde maruiana och bolivianskt kokain til 20 årinar :S (!!!!!) Vad fan liksom...) till Laguna Chaxa . Det var som ett korall landskap... Det såg ut som om allt vatten hade torkat ut och kvar fanns bottnen.
Vi var här en kort stund, tog kort, tittade på flamengofåglar och njöt av solen och den fina utsikten :)
Seeeedan åkte vi vidare till  en ny som heter Pueblos de Toconao y Socaire. Vi köpte vatten och satt och tog det lungt på torget.. Det var så sjuuukt varmt, 30 grader och jagde sååå mkt kläder på mig..
Vi fortsatte 4300 meter över havet till en lagun som heter Lagunas Altiplanicas.Förstår ni hur svårt det var att andas så högt upp?? Vi fick order om att gå långsamt, prata lite och andas försiktigt. Skitfint här, en lagun med spegelklart vatten.. Is och salt överallt. Vulkaner och berg i bakgrunden.
Efter detta väntades lunch på vägen.. Vi stannade vid ett hus i bergen där de hade dukat upp och förberett lunch för hela gruppen. Grönsakssoppa till förrät, Kyckling med papamayo (potatis och majonär) till huvudrätt och frukt till efterrätt. MUY RICO :D
Som några av er som har pratat med mig vet så trivdes jag verkligen inte i gruppen. Kände mig otroligt okekväm i deras sällskap. Det gjorde även Satu, och två tjejer från USA så vi höll oss därför för oss själva msta tiden. Men när kvällen kom tänkte jag och satu göra ett försök till att socialisera oss med de andra i gruppen. De satt ute på bakgården och drack öl så vi gick dit och joinade. Men acward!! Vi hade inget att prata om hah.. Så olika som mäniskor. Så vi sket i det och drog med oss amerikanorna till byn för att äta middag.. Alla andra (resten 20 st) gick och en gemensam middag senare, haha vi var så mobbade :P Men det gjorde mig verkligen ingenting.. Dom gick och åt så sent.. Vi skulle upp 03.00 morgonen därpå så ville gå å lägga mig tidigt.. Är man tråkig då? Haha :)
Jaaa, det här var slutet på dag 2! Shuuue

L E D I G T

Förresten, vet inte om jag sagt det, men vi har semester här i Chile, vi som går i skolan har haft ledigt sen den 9 sep till den 20de :) Den 18 september är det Chiles nationaldag. Under hela veckan firas det. Det är fullt med "fondas" i Santiago. Det är som stånd i parker och torg och gator, typ öltält och sånt :) JUST SO YOU KNOW :D Eller rättare sagt, ni kommer få läsa mkt om sånt i bloggen denna vecka, och för att inte oroa mama och papa att jag inte är i skolan hah :)

Kändisar i San Pedro

Hahahha, Javi satt och kollade på nyheterna hemma i Santiago när hon ser mig och Satu på Tele13! :P Vi hade blivit filmade av ett tvteam. Några sekunder, börjar på 0.39 tror jag haha :D
http://tele13.canal13.cl/nacional/san-pedro-de-atacama-destino-preferido-en-fiestas-patrias

Atacama - dag 1

Carolina och Javi kom och hämtade mig 04.30 och körde mig och Satu till flygplatsen :) Där mötte vi upp gruppen, vi var 21 st och jag kände inte igen en enda person. Det var inte någon som pluggade på Universidad Mayor. Aaaanyway, vi satte oss på planet och 2 tim senare landade vi i Calama, en stad utanför San Pedro de Atacama där vi skulle bo. Hahha, sand sand sand överallt. Min första tanke var att det såg ut som en krigszon!
Atacama ligger ca 3000 meter i altitud. Detta plus min förkyldning gjorde det väldigt svårt att andas.. Jag bokstavligen talat kippade fram luft. Jobbigast var det på nätterna, det var så dammigt och när jag låg ner i sängen  fick jag hostattacker varannan minut. Så blev jag så stressad över att jag störde som jag sov med att jag hostade ännu mer :( Det var jobbigt.. Har aldrig blött näsblod i hela mitt liv, men började blöda där borta, berodde på höjden!
Vår by till krigszon haha
Vi lämnade våra grejer på hostelet som för överigt var väldigt mysigt!!! Sen hade vi "ledigt" fram till kl 16.00. Jag och Satu gick ner till lilla byn och orienterade oss :)
På vägen
Såhär såg byn ut


Sen gick vi till byns kyrka :) Den skulle mamma ha gillat. En gammal gammal kyrka, jättefin innuti.

I San Pedro fann det en jättemysig marknad som var öpen varje dag :) Dit gick vi.. Jag hittade en fin plånbok i vitt mockaskin med en bild på kyrkan som det står San Pedro de Atacama på. Den köpte jag, 2500 pesos! Yeeii.
Nu var vi hungriga. Det fanns huuuur många restauranger som helst.. Och billigt, förrätt, huvudrätt och efterrätt för ca 3000 pesos!!! (40 kr) Vi gick till en typisk chilensk restaurang.. Mysigt! Älskar sånna ställen när jag är utomlands, vill inte gå till några fina ställen, vill att det ska vara så chilenskt som möjligt!
I priset vi hade betalat för hostelet ingick även att hyra cyklar. Så efter lunchen gick vi till cykelstället och hämtade ut två cyklar, sen gav vi oss ut på en upptäcksfärd :).. Satu ville cykla till stadens enda för att se vad som fanns. Men sjävklart fanns det bara öknen :D
Byns ände :D


Nu var det dags att återvända till hostelet där vi skulle bli upphämtade av vår chaufför för att åka till Valle de la muerte och valle de la luna! Det var så OTROLIGT vackert där. Jag har aldrig sett så fin natur som jag såg där.. Det är svårt att förklara, det går inte besrkiva med ord. Och bilderna visar verkligen inte det jag såg med mina egna ögon. Valle de la muerte var en stooor öknen, berg överallt och dalar och stora hål rätt ner i marken. Orkar inte lägga upp så många bilder här, ni får se dom på facebook istället :)
Efter detta fortsatte vi med vår chaufför till Valle de la luna. Det var en annan del av öknen. Vi gick uppe på et berg, såg solen gå ner över öknen. Så vackert!!!
Det var slutet på dag 1! När vi kom hem till hostelet var jag död! Jag hade feber och kunde knappt andas och var förkyld och allt mankan tänka sig. Vi skulle ha grillsfest och välkomstfest men jag var tvungen att gå och lägga mig :(

Vinter och 30 grader

Idag har jag solat heeela dagen, 30 graders värme mitt i vintern ;) Det ni..
Vet at jag lovade uppdatering om Atacama idag, men det får bli imorgon.. Jag ska kolla på en film nu istället :)
Titta på bilder på facebook sålänge!
Buenas noches gente!

Jag lever..

ÄNTLIGEN hemma i Santiago, ääääntligen.. resan har varit sådär måste jag säga. Både bra och dålig. Kom precis hem och är helt slut. Ska sova nu så ni får mer uppdatering imorgon. Har tagit 400 bilder, heeeeelt otroliga bilder. Har aldrig sett sån otrolig natur som jg sett under dessa 4 dagar. Det har sett ut som jag varit på andra planeter.
Men som sagt, skriver mer imorgon :) GODNATT!

San Pedro de Atacama

Fortfarande sjuk.... Har precis ätit soppa. Är helt trött i kroppen och näsan bara rinner :( Jag orkar verkligen inte gå ner till apoteket och jag har inte listat ut än hur mitt försäkringskort funkar, orkar inte ringa sukhuset och fråga heller. Så Felipe var så snäll och sa att han går till apoteket och köper tapsin till mig och kommer hit till min lägenhet. Han är verkligen sååå himla snäll den människan. Det här är andra gången han gör det för mig. Tapsin är en mirakelkur i Chile. Så det ska jag ha med mig på resan.
Jag ska sova hela dagen idag, för imorgon ska jag vara på flygplatsen 05.30, då åker startar resan till Öknen i Atacama :) Ska bli kul.. Vi åker ca 25 pers, jag känner bara en :P Det är anordnat av exchange gruppen på universitetet. Nu har jag en annan underbar kompis i som heter Carolina, hon kommer och hämtar mig kl 04.30 och kör mig till flyglatsen.. Mina fina chilenos :)
Kommer inte blogga förrän på måndag igen då jag är tillbaka i Santiago med internet..
Puss på er <3

SJUK

Efter mina tentor igår ville jag göra något roligt. Sarah kom hem kl 7 och berättade att hon hade fått 2 fribiljetter till en konsert. NIICE tänkte jag, vi går! Jag trodde det skulle vara en skön konsert med typ bar och grejjer. Men nej neeeej.. Det var i en teatersal eller vad det kallas för, och det var den sämsta musiken jag någonsin hört, HELT VÄRDELÖS VAR DEN! Det var typ klassis funk.. Eller jag vet inte men bara massa konstigt ljud. Skitskumma tyskar i orkestern också, det var väl det som var det rolga med konserten, att sitta och iakta dom hus de såg ut när de spelade.. Jätte märkligt folk....
Efter det mötte jag  upp Christian och vi gick till en klubb som heter Subterraneo. Det var en välgörenshetsfest där för att samla in pengar till en liten flicka som är svårt sjuk. Vi stannade ett tag sen gick vi hem.. Mötte precis upp honom nu och lånade en jacka och väska för min resa till Atacama :)
Nu känner jag mig inte alls bra så ska lägga mig i sängen med ett glas cola och kolla på en film.. Mina öron gör ont, min hals är helt svullen och jag är jätte förkyld.. Allt kom så fort :/

Terminens första tentor...

I går hade jag mina två första tentor för termimen.. Jag hade iiingen aning om vad jag skulle plugga på, så jag pluggade inte heller så mycket. Det första var gramatik prov i engelska. Rätt enkelt :) Grejen är att jag vet ju hur man pratar med ibland blir jag osäker pa viss gramatik och vi måste även kunna förklara varför man använder gramatiska regler här och där. Men hur som helst, tror at jag klarade mig galant. Andra tentan var i language and communication. Där fick vi 3 olika temn var. jag fick Conditionals (1th an 2nd) där skulle jag skapa ett prov och utforma tre olika övningar, nästa tema jag fick var Present perfect passive, även där skulle jag skapa ett prov med tre olika övningar, mitt sista tema var Base and strong adjective. Däräfter skulle man skriva varför man valt övningarna man valde och vad man lär sig, alltså en utvärdering. Nästa lektion ska vi ge våra prov till en annan i klassen, där efter ska vår lärare bedöma tentorna :)

Svar till Rolf

Jag är jättenöjd med datorn! Har verkligen ingenting att klaga på. Utan tvekan den bästa datorn jag har haft!!!! Den är så lätt och snabb och liten och behändig. Tusen tack för hjälpen, och tack snäääälla pappa som köpte den! :)

HAHAHAH

Någon som vitt ha lite kräm från Chile? :D

El paseo!!

Hemma i Santiago igen :) Vi kom hem igår kväll och jag deckade i sängen på diiiirekten. Var heeeelt död! Men gud vilken bra resa det har varit. Jag är kär i Vina del mar.. Sååååååå fint!! Jag har tagit 350 bilder så vet inte vilka jag sa visa i bloggen. Bättre om ni tittar på dom på Facebook istället i mitt album som heter PONGALE PONGALE PONGALE... "Im tired" Jajaja :) Vapo y Vina 2011..
Utanför vårt hostel..
Vi kom fram till Valpo i fredags 11.30. Vi gick då till vårt hostel som låg perfekt till och lämnade vår packning sen hade Carolina planerat allt :) Vi åkte båt runt om i hamnen, såg sälar och sjölejon :)
Sen turistade vi runt i Valparaiso..Vi åt lunch på världens billigaste ställe, dricka, förrätt och huvudrätt för 3000 pesos. ca 40 kr. Killarna ville se matchen  Spanien-Chile så vi gick till en bar. När kvällen kom var alla heeeelt döda. Men vi var ju tvunga att gå ut!!!! Carolina och Javi lagade mat till alla på hostelet och killarna gick för att köpa pisco, sen började festen :) Vi fortsatte till ett ställe där drinkar kostade ca 15 kr, 3 shots för 10 kr, piscola för 6 kr osv. SJUKA priser :D Men det blev en tidig hemgång..
På lördagen tog vi bussen till Vina del mar. Det här var den bästa dagen.. Vi gick längs vattnet i flera timmar. Så såg mycket fina saker och tog hundratals foton. Sedan gick vi till stranden och satte och ett bra tag. På kvällen tog vi bussen tillbaka till Valparaiso. Började med festandet igen och vidare till vår billiga bar och sedan en klubb som hette El huevo..
På söndagen var vi tvunga att lämna hostelet 12.00. Så vi packade ihop och åkte till stationen där vi låste in våra grejjer. Sedan tog vi bussen till ett ställe utanför Valparaiso som jag inte kommer ihåg namnet på :P Där red vi hästar på stranden och åt empanadas :) Sen åkte vi tillbaka till Valpo och gick till en marknad :) Jag köpte en tröja och ett kors armband! Sedan åt vi middag, chorrillana åt jag :D Det var riiiicisimo!
19.40 gick bussen hem och jag var hemma ca 22.00.
Tack för en uuuunderbar resa allehopa :D <3

Valpo & Vina!

Imorgon bär det av till Vina del mar och Valparaiso :) Fredag morgon till söndag kväll..
Bussbiljetterna är köpte och vi träfffad kl 8.30! Hostel är ockås bokat och Caro har planerat hela vår resa.. Tur att vi har en guide som vet och kan allt :D hahah
Det blir Jag, Sarah, Javi, Caro, Sylvain, Atloc, Satu, Simon och Elisa som åker.. Första natten går vi ut i Vina och andra natten i Valpo :D
Valparaiso
Vina del mar





RSS 2.0