HAHAHAHAHAH

Målarkillen blev precis färdig och kom ut från badrummet, jag frågar "FINITO?" Jag ville bara veta om allting var färdigt Han bara tittar på mig och säger "Que me dijiste?" (Vad sa du till mig?) och jag svarar "Finito? Listo?" Han börjar gapskratta och förklarar att "finito" här i Chile kan betyda bög. Så indirekt var det som om jag frågade honom om han vad bög. Hahaha jag dööööööör! :D:D:D

Que significa....

Satt precis och höll på med min läxa :P som ett litet barn. Vi fick några chilenska uttryck som vi skulle fråga chilenare på gatan vad de betydde.
1. Andar pato
2. Hacer una vaca
3. Hacer perro muerto
4. Andar con los monos
5. Andar con la mona
Jag har ju världens flyyyyt. Det ringde nyss från receptionen och sa att det stod en kille som skulle till min lägenhet för att måla taket i badrummet och fixa en av toaletterna som rinner. Självklart frågade jag honom :)
Svåra utryck, verkligen ingenting man kan veta om man inte är chilenare, för det går inte att översätta ordagrant från spanska till svenska.
1. Att man är pank
2. Man går ihop med pengar och köper något
3. Man smiter ifrån notan
4. Man är på dåligt humör och är arg för allting
5. Man är bakis
Nu har han hjälpt mig klart med min läxa, nu ska han få måla mitt badrum haha :D


Klassen för intensivkurs i spanska :D

Fick precis mail från min lärare, de tog kort på oss första dagen haha :) Heeelt stela på bilden! Men men. Alla är inte med för några kom till klassen idag också.

Jordbävning

Inatt var det en jordbävning här i Chile, 4 på skalan... Lite läskigt, får hoppas det inte blir fler större :/
Har precis kommit hem från skolan. Det var jätteroligt och 5 timmar gick hur fort som helst :) Vi fick se en film som heter "La buena vida" och sen pratade vi om filmen och fick göra olika grammatikuppgifter. Redan idag känner jag att jag har lärt mig jättemycket. Klassen är så avslappnad vilket gör att man verkligen vågar prata. Lektionerna är verkligen inte så att läraren står framme vid tavlan och skriver på tavlan och vi skriver av verb, nej nej vi pratar heeeela tiden. På morgonen får vi berätta vad vi gjorde igår sen fortsätter det så hela tiden, läraren återkopplar hela tiden all övningar till våra egna erfarenheter så det ska bli lättare att lära sig vilket även skapat konversationer hela tiden. I Sverige är jag inte den som är så pratsugen på lektionerna, jag sitter oftast i min egna värld och lyssnar hellre på andra som har saker att tillägga. Men här är jag tvärtom! Jag vill svara och prata hela tiden, nästan så jag måste ge de andra plats också haha. Men det är bara för att jag tycker det är så himla roligt med spanska och jag vill verkligen lära mig! :)
Efter skolan gick vi i klassen och åt lunch på en restaurang. Nu kom jag precis hem, ska göra lite läxor inför imorgon. Imorgon ska vi spela teater haha :P Och vi ska träna på att prata inför klassen. Det ska bli roligt :)
Ikväll kommer klassen hit och dricker pisco så ska vila lite inför det, måste ha energi för är inte van att gå upp så tiidgt och gå till skolan :P
Hoppas alla har det bra hemma i soliga Sverige för här öser regnet ner och jag fryser som tusan!
JAG LOVAR ER ATT LÄGGA UPP MASSA BILDER IMORGON :D

Första dagen i skolan!

Idag var min första dag på spanska kursen och ååååh vad jag tycker om det :) Vi började kl 9 imorse då vi mötte de andra studenterna i kafeterian i skolan, sedan blev vi hämtade av rektorn på skolann, Rene Lara. En liten tjock man, huuuuur gullig som helst :) Och våra lärare Margot och Patricia. Det var två tjejer från Danmark som hade gått kursen innan oss som var med den första halvtimmen och höll ett föredrag om kursen och allmänt om skolan och deras upplevelser i Chile. De berättade vart man skulle gå ut, gav drinktips, förklarade olika chilenska ord som återkommer hela tiden.
Efter det fick vi göra ett grammatiktest för att se vilken nivå vi låg på. Sen hade vi rast i 1 timme. Alla började prata med varandra och vi gick till ett Colombianskt café och åt lite frukost. Därefter fortsatte lektionen med muntligt test för att se hur mycket vi kunde prata och hur mycket vi förstod. Vi fick gå fram två och två (lärarna valde ut oss beroende på hur vi hade klarat gramatiktestet) Vi fick sitta framme vid katedern och lärarna "intervjuade oss". De frågade varför vi hade valt Chile, vad våra framtidsplaner var, vart vi kom ifrån, om vi hade träffat chilenare innan osv. Det var huuur kul som helst, jag ville inte att intervjun skulle ta slut :D
Därefter höll lärarna ett föredrag om Chile, olika chilenska danser, och olika platser de sa att vi måste besöka. De berättade att vi ska åka till Valparaiso med klassen nästa vecka och en dag ska vi även åka till ett ställe utanför Santiago som är det mest stjänklarasteställe i hela Chile!! Innan dagens slut 13.30 fick vi reda på vilka grupper vi skulle hamna i. Alla (15 personer) förutom 4 st som kunde mindre spanska hamnade i morgonegruppen, 8.30-13.30 :) De andra fyra kommer gå mellan 14-19.
Univesidad Mayor i Manuel montt
Efter skolan gick vi till en mexiansk restaurang och åt Borritos :D Vi berättade om oss själva, drack lite vin och lärde känna varandra. Vi var 5 tjejer och 4 killar. Alla är hur sköna som helst!! :) De kommer ifrån Tyskland, Norge, Frankrike, USA, Brasilien och Finland. Efter maten åkte vi till Plaza de Armas, vissa frös och köpte vantar, mössa och sånt :) Efter att gått runt där ett tag tog vi metron till Bellavista och satte oss på en bar och drack Pisco sour :D ÄÄÄÄNTLIGEN börjar det likna något! På barerna i Bellavista kostar 1 liter öl ca 20 kr! :D
Det här har varit den absolut bästa dagen!!!!! Jag trivs så bra med dom jag går i samma klass som!! Jag har till och med blivit frågad om jag vill följa med till Argentina nästa månad för att se en fotbollsmatch :D Skulle vara sjuuukt kul.
En fransk tjej som heter Marion bor jättenära mig, ca 1 min från mitt hus. Efter att ha varit i Bellavista gick vi hem tillsammans. Jag följde med henne hem för att se hennes lägenhet. Hon kom till Chile imorse. FYFAN säger jag bara. Stackars tjej. Hennes hus var ett råttbo, RAKT AV ett råttbo!!!! Inga överdrifter. Det var så äckligt och smutsigt. De bor 11 studenter i ett hus. Huset e helt sjukt, ser typ precis ut som pippis hus.. Jag skulle aldrig kunna bo där. Deras varmvatten fungerar inte heller :( Så jag sa åt henne att komma hem till mig och duscha. Nu sitter vi här i min soffa, har precis ätit varsin empanada och kollar på tv :)
Imorgon är det onsdag, vilket betyder MIERCOLES PO!! Fiestaaaa!!! :D Alla i klassen ska komma hem till mig innan vi ska ut :) Ska bli så hiiiimla kul!!!
Jag är så glad glad glad :) Nu känner jag hur jag börjar trivas!
Sovgott Sverige <3

Easytone

Har precis varit ute och tränat med min nya Easytone som jag köpte innan jag åkte, älskar dom! :D Både snygga, sköna och ger bra träning. De har som en balansgrej under sulan som gör att man automatiskt håller balansen när man går, detta gör att man tränar rumpa, lår och vader extra mycket :)
Såhär ser de ut, fast mina är helgrå.
Jag gick till en park i närheten av mig som heter Parque Bustamente. Jättemysig park, det finns så många fina parker i Santiago har jag märkt. Den här hade en jättestor lekplats, stor gräsmatta att ligga och sola på, meeeen det bästa av allt, de har som ett stort utegym, GRATIS! det finns olika maskiner för allt möjligt, precis som i ett vanligt gym, hur bra som helst!!! Efter att ha gått 3 varv satte jag mig ner och kollade på ett gäng som tränade Capoera, den där brasilanska dansen eller vad det nu är, då de sparkar mot varandra men aldrig nuddar, fattar ni vad jag menar? :)
Jag har bestämt mig för att träna minst 30 min varje dag, iaf gå en powerwalk runt parken, att gå 3 varv tar ca 30 min. Sen ska jag äta nyttigt!
Så kom gärna med bra recept för ni vet ju hur dålig jag är på att laga mat haha :D

27 juni

Buenos dias!

Jag hade värsta drömmen om att vi var inne i ett hus fullt med blodiglar, dom var överallt, i hela huset och på oss.. till och med i minnen åkte dom in. Usch det var så äckligt. Det känns fortfarande som att dom suger sig fast på mig :/
Idag är det röd dag här, vilket är synd för jag har massa saker att fixa. Nu vet jag inte ifall det är öppet, jag försöker ringa men får inget svar.. Skulle behöva gå till polisen och registrera mitt studentvisumet, man måste göra det inom 30 dagar annars är de ogiltligt. Vi skulle egentligen göra det med skolan den 28 juli, men mina 30 dagar går ut den 18 juli så jag måste göra det innan. I morgon börjar spanskakursen från måndag till fredag så då kommer jag inte hinna så hade verkligen behövt fixa det idag, synd att jag inte tänkte på det innan :/ Sen skulle jag ha behövt åka till skolan för att betala in kursen innan den börjar, det kanske också är stängt nu.. ÅÅHHH!
Man känner att skolan närmar sig, den riktiga skolan som börjar 28 juli. Vi har en sida på facebook för att "intercambios", alla har varandras namn, land och mail så vi kan skriva till varandra. Jag har fått många mail från några tjejer från Spanien som undrar hur jag fick min lägenhet och i vilket område jag bor i och vad jag tycker om Santiago, sen har jag fått ifrån en tjej från Colombia :) Sen får man massa hotmail angående lägenheter, folk som redan är här och skriver att de hyr ut rum i studenthus. Spännande :)
Igår skulle Rachel och Miguel på parmiddag med två andra par, de frågade mig om jag vill hänga med men njaaaaaaaa det lockade inte hahaha.. Så jag ringde mig personliga Santiago Guide Fernando och vi möttes upp för att kolla på lite kulturgrejjer. Han visade mig Parque Las Esculturas. Det var en park fyllt med konstverk.
Parque Las Esculturas
Jag har förklarat innan men vissa kanske har missat vem denna Fernando är. Vi har en gemensamkompis som heter Vibor. Jag jobbade med Vibor på Mallorca och han pluggade med Vibor i Finland, y por eso har vi fått kontakt, vi fick kontakt redan innan jag kom till Chile han han sa att om jag behövde hjälp med något så fanns han där. Han hjälper mig jättemycket med praktiska saker och visar mig olika saker i Santiago. Muchsisimas gracias!
Här har ni don, Fernando i glasögon och Vibor i rött :)
Iallafall, efter att vi hade gått runt i Parque las Esculturas så visade han mig området kring Los Leones. Vi gick till en festgata som hette Avenida de Suecia. Det var ju söndag så allting var stängt men jag ville bar fota skylten haha (a)
Och vi hittade en klubb som hette Stokolmo :D
Efter det drog vi och åt pizza :)
Nu måste jag kolla upp det här med polisen och inbetalningen innan det blir försent..
Chaaaao <3

En bild säger mer än 1000 ord..

Har kollat igenom aaaaalla bilder jag har på datorn, från att jag gick i 6an tills nu :) oj vad mycket minne det kommer upp. Det är sjukt hur mycket jag hunnit göra och hur många resor jag gjort. Jag har hunnit med så otroligt mycket efter gymnasiet, direkt efter studenten flyttade jag till Mallorca juni - november där jag jobbade på ett 5stjärnigt hotell, kunde inte ett ord spanska på den tiden, efter det kom jag hem ett tag, tror en månad för att jobba ihop pengar, sen bar det av till Thailand med Nordis, Helena och Ninna, efter att ha rest runt där i 3 veckor var jag hemma i 1 vecka tror jag och sen åkte jag till Madrid för att jobba som barnflicka, jag kom inte överrens med mamman i familjen så jag flyttade ut, flyttade in i en lägenhet med en tjej från Tyskland (hon Sarah som jag ska bo med här i Chile) en kille från Spanien, en kille från Italien och en tjej från Englad. Jag började plugga spanska på Alcalingua och när jag varit i Madrid i 4 månader åkte jag tillbaka till Mallorca där jag fick jobb på ett nytt hotell och stannade säsongen ut till i september. Sen kom jag hem till Sverige och det var inte kul att vara hemma :P Efter några månader bestämde sig jag och Helena för att fixa lägenhet i Madrid och åka dit tillsammans så det gjorde vi! :D Men jag trivdes inte så bra utan åkte hem efter en månad. Sen började jag plugga, har hunnit plugga i 2 år och nu är jag här i Chile! Sjukt...

Det har hänt så mycket i mitt liv under den här tiden, mycket bra men även jobbiga och dåliga saker. År 2010 var nog det sämsta året. Jag och min pojkvän gjorde slut och min hund dog.  Har aldrig känt mig så ensam fast jag hade så många vänner runt omkring mig i hela mitt liv. Vill aldrig uppleva det igen.
Efter att ha sett igenom alla bilder kan jag inte låta bli att tänka hur det hade varit om man hade tagit andra beslut gällande saker och ting... Jag skulle inte vilja ändra något som har hänt i mitt liv för man lär sig av allt, men lite småjusteringar hade behövts nu med facit i hand.
Här var vid ett tjejgäng på Gotland år 06
Gotland 06 :) vi skulle cykla till Tofta men vi visste inte att det typ var 3 mil!! haha
Sommaren 09, grillfest i skärholmen. Den här killen kommer alltid vara speciell för mig
Grekland, Koroni 05. Haha "Girls I like your yellow hair and your red skin" kommer du ihåg Helli haha :D Tider det!
Koroni 05, vad små vi var, men vi tyckte själv vi var sååå stora :D
Tror det här var 2003 :) i helenelundskolan..
Balen i 9an :) Hahha kolla Charly, vääärsta tuffingen ;)
Skolavslutningen i 9an :) Hahah jag och Helena hade färgat håret dagen innan och såg ut som två kycklingar.. Shiit vad smal jag var, måste ja gått upp 20 kg sen dess!!!
Jag och Sarre under gymnasietiderna. Saknar dig <3
Vad kunde man göra när man var 16-17 år? Haha vi gick aaaaalltid till cafe Alberts, satt där från kl 9 till kl 01, köpte varsin latte som vi snålade på haha.. Vad gör egentligen Jossan på den här bilden :P Ber du om pengar så du kan köpa två latte istället eller ;)
Kryssning 05 :D Hahaha hur ser vi ut :P Kommer ihåg att vi inte fick dricka om vi inte hade solglasögon på oss :P Sen använde vi muggar som högtalare till våra mobiler.
Sommaren 07 hemma hos Cissi <3 :) Grill och vattenpipekväll!
Min 18års dag som även var match mellan Sverige-England.
Ett år senare, Grekland Koroni 06. Ett år äldre men inte klokare haha ;)
Haha en spansktalande i Grekland. Här visste vi knappt hur man sa hola.. Kommer du ihåg att vi smsade till folk i Sverige som kunde spanska för att vi ville veta hur man sa att vi skulle på toaletten så vi sen kunde smita ifrån honom hahahah.. Varför gick vi inte bara? :P
Tiden då vi blev lurade av Sabri men som istället ledde till en vänskap med Nathalie :)
Min älskade farfar som gick bort år 2008. Kvar har jag världens snällaste farmor
Första kvällen på Gotland 06. Taggade till max såklart haha!
Avslutning innan vi gick ut 9an, 9c1 :) Grilldag i Hagaparken med hel klassen
Sommaren 05, Kommer du ihåg Ida, mest klickade fotot på Candy hahah ;)
Thailandia, Fullmoon 08 med min själsfrände!
Todos los jueves en Alcala de henares :) Sommaren 08
Musikanten Alberto som jag delade lägenhet med i Alcala de Henares utanför Madrid 08
Nidia och min extrapappa Luis på Mallorca som alltid tar hand om mig när jag är där, ger mig mat, tar med mig på utflykter, ringer mig i Sverige på min födelsedag, julafton och nyår för att se att jag mår bra :)
BÄSTA sommaren i mitt liv, Mallorca 08, direkt efter Madrid åkte jag hit och fick jobb på Morito!! Minnen och vänner för livet har jag fått från denna underbara ö..
Hahaha lila Clebinho som lurade alla genom att säga att han var lika gammal som de andra från Brasilien alltså 25, men i själva verket var han 93a haha :D
Lena och Josef på Cala Millors gator <3
Que pasa contiiiigo Riiiigo! Vår egna Ronaldinho haha
BANANAS <3 lo mejoooooor
Och självklart Karusell!! :D
Vi jobbade till kl 1 på natten, möttes upp allehopa, gick till Bananas, Karusell och Havanna tills kl 7 på morgonen, började jobba kl 8-13, gick till stranden och sov mellan 13-17 och jobbade sedan mellan 17-01.. HUR ORKDE MAN DETTA LIV I 4 MÅNADER!?!?!
Hahha Lina, kommer du ihåg? På vägen hem från Cala bona i soluppgången.. "Efter 4 års slit i gymnasiet.. nämen kolla jultomten" borta i huvudet :D
Jacob tog paus från Magaluf och kom till vårt paradis istället, ca 3 tim därifrån. Vi var tvunga att ta honom till vår stammisrestaurang Sangriga. Tror inte jag provade någonting annat där förutom Pechuga de pollo con arroz ensala y salsa de roquefort :D Jag doooog för den maten helt enkelt..
Sen tog vi med oss honom till la Havana där han träffade Mike som jobbade som receptionist på hotellet där jag jobbade, de fann varandra haha :D
Tror ingen kan förstå hur äckligt rum jag hade förrän dom kom och såg det med egna ögon. Mina innersta kläder i garderoben som jag inte hade använt växte det mögel på!!!! Då är det illa.. Jag fick infekterade såg som blev lilla och var tvungen att gå till doktorn och kunde inte jobba för att jag inte kunde gå, det var heeeelt sjukt hur jag ens kunde bo sådär...
I slutet av sommaren kom min älskade Ems för att hälsa på mig. Då hade jag slutat jobba och kunde njuta av min frihet :D:D
jag älskar dig!!!
Emelie var inte van att gå ut så sent som vi gjorde och jag hittade henne två gånger sovandes på toaletten med huvudet mot dörren hahahahahhaha! Här kunde hon inte hålla balansen :D
Att spela fotboll var det roooligaste jag visste på den här tiden, alla mina tjejkompisar spelade i samma lag, vi började när vi var 9 år och höll på till gymnasiet :)
Liten Josefine med sin favoritväska och glasögon och Jacob med sin pottfrilla, lackskor och fluga.. inga bekymmer hela livet framför mig :)
Valborg för måååååååånga år sedan! :D
Tiderna då vi aaaaaaalltid hängde på Erikdalsbadet :) Kommer ni ihåg tjejer..
Min äldsta kompis Zandrita la gatita och jag :)
Kreta med familjen Ingman 04 :)
En annan valborg för måånga år sedan :D tror det var 05!
Familjen Halén :)
Mina första 5 månader på Mallorca när jag jobbade på Pulas 5 stjärniga hotell :)
Bakom mig på väggen hade jag nedräkning när jag skulle hem :P Längtade hem i början men det försvann heeeelt efter några veckor! :D Här är Lorenzo (vaktmästaren) jag och bea :)
Fortfarande sommaren 07 på Mallorca. Avskedsfest för Johannes och hans flickvän som skulle hem till Tyskland :)
Jag och min älskade morfar En extra tanke till honom eftersom han just nu ligger på sjukhuset efter att ha ramlat ut sängen och brytit höften.
Koroni 05 :D:D
Sommaren 07 på mallorca, min roomie och arbetskollega Acelya. Vi hängde på Cafe del Sol varje ledig kväll!
BÄÄÄÄÄÄSTA!!!!! sommaren 08 på mallorca. Vi som jobbade där :D Fast det saknas massa..
Nyår! Haha "Helena, why drink and drive when you can smoke and fly"?
Den korta stunden jag bodde i Madrid 09
Jag säger bara en sak, FÄRGA ALDRIG HÅRET I SPANIEN!!!!!
<3
Nu blev det kanske lika väl långt, hoppas ni tyckte det var lika roligt som jag att ta en nostalgitripp :)
Jag kommer iallafall aldrig behöva tänka "Fan att jag aldrig gjorde det här när jag var ung"...

Snaaaart..

... kommer ett nytt inlägg :D Promise! Kom ihåg att jag e 6 tim efter er :) så min dag har precis börjat haha!

Fue un dia laaaargo!!

Oj oj oj idag har vi gjort mycket :) Jag möte upp Rachel och Miguel vi 1 tiden och vi åkte till Parque O´Higgings. Jag googlade igår kväll vad man kunde göra i Santiago och hittade det här stället, Miguel hade inte varit där innan heller så det var ju perfekt :) Parque O´Higgings är en enooooorm park, 8000 kvadratmeter tror jag det var. Det fanns ett tivoli där med väääääärsta berg och dalbanorna, sen fanns det en sjö med båtar man kunde hyra, det fanns massa lekparker, massa matstånd, restauranger, platser där man kunde träna eller spela pingis på, en stor scen och arena, en enorm parkering där folk stod och dansade, spelade tennis, fotboll och alla möjliga aktiviteter, det fanns en bana där man kunde åka rullskridskor och massa en liten marknad med stånd. I like! :D
Vi gick och gick, och kom fram till en liten park bredvid sjön där några barn spelade pingis :) Vi utmanade dom.. Hahha jag blev utklassad!! Trodde jag skulle vara duktig sen pingistiderna i Helenelundskolan, men iiiiicke :D
Miguel spelar..
Här leker jag proffs hahah, töönt!
Efter ett tag kommer deras lillasyster med deras hundvalp som var 2 månader gamla.. Assååå åååhhh jag vill ha hund igen, jag saknar Buster. Jag och Rachel ville självklart bära lillen..
Dame un besitoo :D
Efter att Miguel spelat klart och vi var klara med lillen fortsatte vi.. Det var så himla fin natur där, det kändes exotiskt. Kan tänka mig att det är huuuur fint som helst där på sommaren.
Jag hade ju provat att äta churrasco innan, men nu ville jag testa empanada. Det ville Rachel också, så vi gick till en restaurang vid vattnet. Hur billigt som helst, en empanada för 20 kr! :) Empanada är som en pirog med olika fylllningar, jag tog med oliver köttfärs och ägg, sen fanns det med ost och skinka, med kyckling, med ost och champonjoner. Det var heeeeelt okej, lite torrt, för mycket bröd och för lite köttfärs. Men det var ju billigt så vad skulle man förvänta sig :) Det finns en liten by utanför Santiago som är kända för sina empanadas, dom väger 1 kg!!!!
Efter att ha varit i Parque O´Higgings ett bra tag tog vi metron till Santa Lucia. Först gick vi till en marknad. Dom sålde sånna här chilenska koftor och väskor ööööverallt. Sen hittade jag en sak man skulle sätta runt foten när man dansar, när jag frågade vad det var på den svarade dom att det var getklor haha :P
Plötsligt märker vi hur mycket folk det kommit på gatorna, överallt ser vi prideflaggor, vi förstår snart att det en gay parade.
Skitfin rumpa, men tyvärr killar det är en kille ;) haha..
Sen kom heeeeela paraden, riktigt roligt att se :D
Sen började den lååånga vandringen upp till Santa Lucias utkiksplats. Det var hur fint som helst på vägen och mycket att titta på :)
Här är jag och Miguel
Högst upp på toppen :)
Haha avslutar med den här sköna bilden..
"LIBERACION ANIMAL"
Efter att ha kommit ner hela vägen igen gick vi till ett ställe för att köpa ett nytt element till mig eftersom man nästan fryser till is i lägenheten haha :) Den kostade 19 000 pesos, jag går fram till kassan och ska betala. Jag ser heeelt fel på sedlarna och tror att varje 10 000 sedel är en 1000 pesos sedel. Så jag ger henne 20 st 10 000 pesos sedlar hahahahhaha. Hon och alla andra i kassan kollar på mig och hon säger, pero amooor, ler och ger tillbaka allting förutom 2 st 10 000 sedlar. Bra att det finns ärliga människor iaf :)
Nu kom jag hem för ett tag sen. Har ätit rester från igår, skitgotot! Riktigt stolt, jag lagade hemmagjorda köttbullar, avocadosallad och pasta med tomatsås :D mmm ..
Ya po, buenas noches suecia!
Chaaaao

Midsommar..

Idag har ni midsommar i Sverige, guuud vad jag saknar er alla! :( Jag vaknade nyss och ligger i sängen och längtar hem.. Jag vill också ha sommar, äta god mat och fira midsommar.
Jag kommer ihåg förra midsomar, det kunde inte ha varit bätttre.. Det var strålande sol när vi vaknade, jag, Emelie och Zandra hade bestämt oss för en lugn midsommar hemma hos Zandras pappa i Syndbyberg. Vi åt världens godaste midsommarbuffe, lekte med Zandras smysyskon och det var så himla mysigt.. Sen på kvällen fick vi skjuts in till stan, vi tog med oss en box vin och satte oss vid vattnet innan vi gick till utecompagniet.
Jag ska försöka få hit Rachel så vi åtminstående kan ha tacokväll, sen ska jag försöka få oss att åka till Bellavista till ngn bar :) mohahha
Ha en jättemysig dag och kväll <3

Una vaina loca

Jag har inte lärt mig hur man lägger in länkar än haha, men ni måste lyssna på den här låten, BÄSTA!!! Dom spelar den här hela tiden..
http://www.youtube.com/watch?v=bfkoBjLKjAg

San Cristobal

Hoy fue un dia bueno! Jag sov ut läänge i morse och vaknde runt 13.00 :) Låg i min säng och längtade efter mat, hade precis kommit på vad jag ska laga och går ut i köket för att sätta igång, då slår det mig, jag har ju ingen tändare, buhuu :( Jag orkade verkligen inte gå ut för att köpa en, så jag fick koka lite vatten i vattenkokaren och blanda det med ett nudelpaket :P Efter det åkte jag till Manuel Montt och mötte upp Fernando, han hade erbjudit sig att följa med till polisen för att hjälpa mig med anmälan, och tur var ju det för herregud vad den polismannen pratade svår spanska.. Till och med Fernando som är chilenare hade svårt att förstå honom.. Han fick agera tolk åt mig :) Så ett stort tack för att du kunde hjälpa mig.

Efter det tog jag metron till Baquedano och promenerade genom Bellavista till Cerro San Cristobal. Bellavista var ett ställe som jag verkligne gillade. Jag fick lite av en Mallorca känsla. Det var mysigt och mycket mer personligt än Vicuna Mackenna där jag bor.. Här fanns det massa små barer och klubbar och restauranger längs gatorna!
Jag var så himla rädd för att ha väska med mig ut att jag inte tog med mig kameran, TABBE!!!! För jag hade verkligne velat visa er utsikten från San Cristobal. Så otroligt vackert!! Man såg ut över heeeeeeela Santiago, och herregud vad stort det är, det ser ut att aldrig ta slut. Man såg så tydligt hur bergskedjor omger Santiago. Jag var så högt upp att flygplanen åkte nära. Det var riktigt häftigt faktiskt. Ska dit igen nångång när det är ljust och klart ute och då ska jag ta kort.
Dom här bilderna är från google. Först åker man upp med en bergbana. Man åker förbi ett litet Zoo som fins längs vägen.
Såhär långt kunde man se!!
Med bergskedjorna runt om..
Efter min lila utflykt åkte jag hem för att laga mat igen, suuuuck när ska jag bli bra på detta :P Saknar mammas mat!!!!! Men jag försöker variera mig lite, de 4 första dagarna åt jag tonfisksallad VARJE dag till VARJE måtid hahah.. Nu har jag börjat vidga mina vyer lite.
Här har ni min chorizo omelett ;)
Här har ni min delikata risblandning med tomatsås och kokta grönsaker, som serverades med knaperstekt chorizo och lite sparris på sidan om ;)
MMMMM super rico ;) Någon som vill komma på middag?
Nu ska jag bädda ner mig och kolla på en film.
Hejdå <3

AfterOffice!

Okej nu ska jag berätta om gårdagen.. Miguel och Rachel kom och hämtade upp mig i en taxi och vi åkte direkt till AfterOffice. Det var ett ställe dit människor åkte efter jobbet, precis som namnet låter som :) Det var ett konstigt ställe att ha en klubb/bar på, en ingång i ett parkeringshus. När vi kom dit var TV där och filmade och intervjuade folk. Själva lokalen var stor uppdelad på två delar, vip delen och vanliga delen där det var ett liveband som spelade. En drink kostade 40 kr :P
Såhär såg det ut
Rachel och Miguel på AfterOffice
Jag och Rachel på AfterOffice
Igen :)
Efter att vi hade varit där ett tag så tog vi metron till Plaza de Armas där Rachel och Miguel bor.. Miguels kompisar bor i samma hus så vi åkte hem till dom för att sedan gå tillsammans till Miercoles po :)
Las suecas y los mexicanos :)
Seeeeeen bar det av till Miercoles po.. Det var vääldigt annorlunda än svenska fester. Hmm hela stället såg ut som en lagerlokal eller något med en stor trappa i mitten. Det var som om det var utomhus men ändå inte, längst fram fanns det en stor scen med en DJ. Han spelade grym musik, men det e ju för att jag också tycker om spansk musik och reggeaton :)
Kanske inte världens bästa bild, men så ni får ett hum om hur det såg ut :)
Nu ska jag äta något :)
Pussss!

Hemlängtan...

Jag längtar hem nu när jag läser om Midsommar. Så himla mysigt.. Åka ut med båten, vara i skärgården, äta god mat, vara med familjen och kompisar. Just nu skulle jag verkligen vilja vara hemma i några dagar och sen komma tillbaka :/

Internet!

Nu har jag ääääntligen Internet i lägenheten, vilket betyder SKYYYYPEEEEEEEEEEEEE dejter med mina amigoooos :D
Haha skönaste killen som var här och fixade allting. När han var färdig frågade han om han kunde få låna Internet för att fixa en sak. Han sa att han inte skulle få lugn och ro om han kom hem till sin fru och inte hade hunnit fixa det han nu skulle göra..
Jao jao, nu sitter jag här mätt som en plätt, har ätit köttfärssås och spagetthi, det tar sig med matlagningen ;) och det var faktiskt GOTT! tänka sig :) Jag har köpt corona och pisco och väntar på att mitt sällskap ska anlända.
Chaaaoooo

Mijita rica..

Hahah hur ofta är det taxibilar tutar och stannar mitt på gatan för att skriva tvärsöver vägen och fråga och man vill gå ut och äta med dom?! Och att att killar ropar "Mijita rica" och "Mamacita rica" efter en haha på gatorna?! Asså gamla män, tjocka med flint.. Såklart unga också, men gamla lksom!! Jag är en liten sueca, jag är inte van haha :P

Miercoles po

Goooood morgon!! :)
Idag skiner solen :D:D  Jag ska ut och fixa lite grejjer, åka runt lite i stan. Kanske ta mig en tripp till Cerro San Cristobol, det är en utkiksplats över heeeeela Santiago :)
Först sa Guillermo att en Internetfirma skulle komma och fixa Internet i min lägenet någongång mellan kl 19-22. Jag har ju inte tid att sitta och vänta till kl 22 ikväll.. Så vi ändrade tiden till någongång mellan kl 16-19.. Varför inte bara bestämma EN tid hahahha :P Sen ikväll ska vi ääääntligen ut och fira min födelsedag i efterskott :)
Nu är det bara 8 dagar tills min roomie Sarah kommer, jag längtar sååååååå mycket!! Kul med sällskap
Puss

Santa Isabel

Utsikten runt omkring Chile är så himla fin! Vart man än går ser man bergen i bakrgrunden. Det här är precis utanför metron där jag bor, Santa Isabel.

21 juni

Jag och Rachel har varit på Parque Arauco idag. Vi gick in i djuraffären och jag blev käääääär!!!! Jag vill ta hem allihopa.

Jävla skit

Det har bara fått 4 dagar och jag har blivit bestulen! Rachel blev av med sitt bakomatkort redan andra dagen här i Chile idag var det min tur, fast 1000 gånger värre!! De tog mitt bankomatkort, 50 000 pesos (ca 1000 kr kontanter) mitt försäkringskort, metro/busskort och mitt körkort!!!!!!! Jag är så irriterad på mig själv som gick omkring med alla dom grejjerna..
På torsdag ska Fernando följa med mig till polisen. Södertörn måste skicka ett nytt försäkringskort, handelsbanken ett nytt bankomatkort..
ALDRIG MER en väska på bussen!!! Grattis till den som fick min fina mulburry plånbok också...

Juuste

.. jag glömde säga, mitt chilenska nr fungerar nu :) Men det fungerar endast att ringa, vill ni skicka sms gör det istället på min svenska mobil, det blir billigare för er också!
+569 95287169

Finaste utsikten

Det här ser jag varje morgon när jag vaknar upp och går ut på balkongen. Det är såååå vackert, tycker ni inte? ;)

Gårdagen, 20 juni

Igår hade vi en ganska lugn dag :) Jag träffade som sagt Guillermo och Contact chile sen gav jag mig iväg på eget äventyr, det var låååååångt bort :) Men det gick bra. Hittade dock bara en tjocktröja och en halsduk.. Det är mycket dyra affärer i varuhusen, armani och sånna men sen finns det ett ställe som heter falabella eller ngt sånt, det är som Åhlens, det gillar jag :) Efter det mötte jag upp Rachel och vi gick på jakt efter en tandläkarmottagnig..... :P moahahah
Vi hade ju tänkt att gå ut och äta, men vi var så himla trötta, jag tror inte vi har vant oss med tiden ännu, så vi köpte med oss Kinamat (20 kr!!!!) och chips och cola och gick hem till henne :) Sen efter ett tag kom Miguel hem från skolan med en ros till Rachel och en tårtbit till mig och vi satt och diskuterade någon utflykt vi skulle kunna göra nu innan skolan sätter igång nästa vecka :) Bäästa skulle ju vara Braziiil men det är för dyrt :/
Joo juste, jag skulle äta Churrasco igår, det är typ bröd med tunnt kött och tomater, guacemole och mayonese. Jag har ätit det i Sverige och har gillat det, men fyfan vad äckligt det var här :P Hahha.. När jag skulle beställa hade jag tänkt ut vad jag skulle säga haha, men sen började han i kassan fråga massa frågor om tillbehör och skit, jag ville ju bara ha min churrasco och en cola, men han frågade och frågade, snabbare och snabbare haha kön växte bakom mig och jag fattade inte ett ord. Jag bad honom att prata långsammare då vänder han ryggen mot mig och fortsätter prata som att det ska få mig att förstå hoonm bättre, vad ska man säga, chilenare lite trööga haha ;)  ne skojja! Så jag sa vänligt: Solo quiero un churrasco, y nada mas porfavor :) Tillslut, fick jag min äcklga churrasco som jag inte ens kunde äta upp hahaha, faaaaail :D
Chilenarna säger ju PO efter var och varannat ord haha, på metron stod en tant bredvid mig och pratade haha det lät så kuuul, "No po, si po, terrible po, weeeeeena, no se pooo" hah :P
Gotta goooo suecoos!
Ha en bra dag allehopa! Pussssss <3

23 år idag :)

Idag fyller jag ååååår!! :) Tack alla för alla fina gratulationer.. Ni som har skickat sms, jag har fått dom, men kan tyvärr inte svara, nen de kommer fram <3<3 Däremor verkar det vara något konstigt med mitt chilenska nr, jag kan inte ta emot samtal eller sms från Sverige..
Jag var tvungen att vakna tidigt imorse Guillermo som jag hyr lägenheten av och Contact chile argenturen kom kl 9.00 och vi skrev kontrakt. Så nu är lägenheten min på riktigt! wohooo :)

Känns konstigt att inte vara hemma som jag varit mina övriga 22 år, då mamma och pappa alltid kommer in på morgonen med frukost och presenter och sen brukar mamma och jag ha en dag på stan också..Det får jag helt enkelt göra själv istället, snart ska jag ta metron till Alto de las condes för att ta med mig själv på en liten shoppingtur. Det är jag värd haha! Nu tycker mamma säkert att NEJ Josefine nu räcker det med kläder haha, Visst tänker du så nu ;) Meeen nu ska jag förklara att jag fryser och fryser och fryser heeeeela tiden.. Och jag måste verkligen köpa lite varmare kläder.. Speciellt om fötterna fryser jag, och imorgon ska det bli minus grader brrrrr :(
När Rachel var i Mexico blekte hon tänderna för 300 kr så vi ska gå och kolla hur mycket det kostar här, är det lika billigt kommer jag komma hem med skinande vita tänder i januari haha :D  Och nu lovar jag att mamma tänker, NEJ Josefine, förstör inte dina tänder genom att bleka dom, du förstör emaljen hahaha :D Så orolig :) Det ska jag göra ändå ;)
Ikväll tror jag att vi ska ut och äta och sen kanske vi åker till Bellavista för att gå ut, eller så väntar vi tills på onsdag då det är "Miercoles po", det är studenternas festdag :)
Jag saknar er alla jättemycket <3<3
PS: Till mamma "Que hermosa" betyder vad vacker ;).. Du borde lära dig lite spanska, fråga Luz haha!
Chaaao!

:)

Skype: Muchachitaa1
Chilenskt nr: +5695287169
Jag förväntar mig många sms på min födelsedag ;) hahah

Till pappa <3

Grattis på farsdag pappa!! Här i Chile är det idag :) Jag saknar dig.

Pisco.


Igår drack jag pisco för första gången :D super rico!! Festen vi skulle till låglåååångt bort, men det är så billigt med taxi här så man åker taxi typ överallt, vi åkte säkert 25 min i taxin och det kostade bra lite över 100 kr :)
Här är vi hemma hos Rachel.
När jag jobbade på Mallorca så jobbade jag tillsamman med en kille som heter Vibor. När han nu fick höra att jag skulle till Chile sa han att han hade en kompis som bor i Santiago. Så jag fick kontakt med honom, han heter Fernando. Han sa att om jag behövde hjälp på något sätt så kunde jag alltid kontakta honom. Det sjuka är att igår träffade vi på varandra på festen! Vilket sammanträffande.
Jag träffade även några tjejer ifrån Schweiz som redan hade varit här en termin och pluggat samma ämnen som jag kommer ta. Dom sa att man var den enda utbytesstudenten där, resten var typ bara chilenare. Men att det var positivt, för läraren var så snäll mot en och alla chilenarna tyckte man var jäteduktig när man pratade spanska och hjälte en jättemycket hela tiden :) Kändes skönt att höra. De hade också gått den här intensivkursen i spanska som jag och Rachel ska gå (28 juni - 22 juli) och de sa att man lärde sig huuuuuur mycket som helst där :D
Det är lite tråkigt att bo ensam, jag längtar jättemycket tills att Sarah kommer den 30 juni :)
Hmmm que pasa hoy? No se, kan inte få tag på någon hahha.. Köpte ju en mobil med chilenskt nr igår, altingen blev den stulen på festen eller så har Miguel den för jag har den inte :/  Irri!!
Jag är skithungrig så måste äta något nu, men jag pallar inte laga mat för vet att det inte kommer bli gott hahaha.. What to dooo. Äsch jag måste försöka, måste ju lära mig :P
Shuuue

Lluviaaaaa

Halluuuuu
Herregud vad det har regnat idag.. Iiinte skönt. Jag skulle till affären och köpa massa grejer till lägenheten och det ligger 5 kvarter bort, när jag kommer ut därifrån med 5 kassar öser det ner haha! Även fast jag såg ut som en blöt katt fick jag höra "Que hermosa!!" vart jag än gick haha..
Såhär mysigt har vi det här :)

Jag fick iaf äntligen tag i Rachel och fick hennes adress. Tog en taxi (själv för första gången) :) Som jag stannade själv på stora vägen :D Stolt stolt haha.. Vi bestämde oss för att åka till ett shoppingcenter i Las Condes för att kolla på kläder och gå på bio. Miguel är hur gullig som helst, hade fixat buss/metro kort till oss som vi laddade på och sen hjälpte han oss att köpa nya mobiler med chilenska nr.. Sjukt, det kostade 140 kr för en ny mobil och ett nytt kort som är laddat med 140 kr.. Que barratoooo!!!!! :D Sen tog jag metron hem (själv för första gången).
Jaaaa och nu har jag försökt laga mat, notera "försökt" haha. För som vanligt blev det katastrof, skulle göra äggröra och chorizo men stekpannejäveln började brinna .. Hatar gasolspisar eller vad det kallas för.. Det blev inte gott! :( Nu är det rökigt i hela lägenheten för fläkten funkar inte som den ska hahah.. Meeen det löser sig :D Fast jag kommer nog aldrig bli en bra hemmafru som ger min man mat på bordet när han kommer hem, eller jo men inte god mat haha.
Nu ska jag göra mig iordning för ikväll är det fieeeestaaaaa!! :D Studentfest med massa utbytesstudenter.. Tydligen hemmafest men det fanns bar och sånt där, så det kommer bli nice :) Kul att träffa människor. Ska dricka pisco för första gången!!!!! :D:D Men nu måste jag skynda för jag ska till Rachel och Miguel först!
Shalooom på er <3 (som pappa brukar säga och sen fälla killar som är med hans dotter hahah)

18 juni

Buenos dias a todos!
Kl är 10.30 här i Chile, men jag har varit vaken sen kl 06.00. Första natten har varit bra, men livat haha.. Bilar som tutat, polisserener som tjutit och hundar som skällt hela natten :P
Just nu sitter jag och väntar på att Rachel ska logga in så vi kan planera vad vi ska göra idag. Hmm, det är mulet och grått. Hoppas hennes kille Miguel kan visa oss runt lite :)
Finns inte så mycket mer att berätta, skriver mer ikväll :)
Pusssssss

Min lägenhet

Jag bor på 12de våningen
Här är mitt rum. En stor säng, dörr ut till balkongen och dörr in till det ena badrummet :)
Mitt rum
Vardagsrummet
Igen..
Köket som sitter ihop med vardagsrumme
Sarahs rum när hon kommer den 30 juni

Första dagen i Chile

Herreguuuuud... Vart ska man börja?! Nu är jag och Rachel framme i Santiago efter 24 timmars resa. Fyfan vad jobbig resa det var. Inte mycket som gick som det skulle men nu är vi äntligen här. Det började redan på Arlanda, vi var där 3 tim innan planet skulle lyfta ändå blev det stress! Efter att ha stått i kön för incheckning i säkert 40 min blir vi tillsagda att gå ur kön när vi kommit fram för att vi måste betala övervikten INNAN vi checkar inte, hahaha komik på hög nivå! Jaaja det var bara att göra det..  Sen var det bara till att gå fort till gaten för att gå ombord. Väl framme vid disken råkar flygvärdinnan riva fel biljett och river den från Madrid till Santiago oooj oj... Jag blev skitnojjig men det gick bra sen i Madrid ändå :)
I Madrid väntade vi ca 6 tim på flyget till Santiago, det var lite försenat.. När vi kom fram till Santiago och skulle igenom tullen har Rachel lagt över lita av hennes bagage i min väska för att jämna ut vikten. Hon hade lagt ner bulgur, bakpulver och kexchoklad. Vad händer då om inte den chilenska polisen säger att det är olagligt att ta in "plantor" till Chile, då menade de Bulguren hahaha, sluuuta nu! Kan vi ha mer oflyt..  Det slutade med att vi fick sitta inne på kontoret i nästan 2 tim och slapp till slut betala 2500 kr i böter..
Ääääntligen på väg därifrån för att gå till vår bokade taxi blir vi haffade av fel taxichaufför och förda någon annanstans. En misstänksam polis följer efter och frågar om vi vill ha taxi, han såg nog att vi såg lite vilsna ut. Jag berättar på min knaggliga spanska att vi redan har betalat taxi och att vi vill till Transvips taxibilar. Han drar oss därifrån och säger till oss att hålla ögonen öppna och inte låta oss luras igen av en sådan taxichaufför igen som utger sig för att vara den vi letade efter..

Nu är vi ca 4 tim försenade till mötet med hyrasvärden. När vi kommer fram till huset där jag ska bo och står i receptionen och frågar efter mina nycklar säger han att de inte ger ut som om inte hyresvärden är på plats, och just nu så jobbar han .. hahah åååhhhh!! Vi ringde honom och tillslut kom hans fru med nycklarna :) Det är verkligen en jääääätteeeeefin lägenhet :)
En sak är ju sjukt och det är att chilenska är ju ett heeeeelt annat språk än den spanskan jag kan. De låter som halva ord och massa mummel . Vad fan säger människorna? Haha.. Jag och Rachel har stått mest hela dagen som två frågetecken och gissat oss fram till vad folk säger till oss. Och är det något fel på oss? Jag vet inte, men folk skrattar åt oss utan att vi knappt öppnat munnen och när man frågar om hjälp blir vi ignorerade av gamla tanter hahaha..
Hm staden då.. Den är stor! Väldigt stor, ganska smutsig, mycket klotter.. Jag kan inte säga att jag stormtrivs såhär första dagen :/ Det är jättekallt och jag tänker på er i Sverige som inte behöver gå omkring i kofta, strumpor, skor, skinnjacka och stor halsduk.. Jag frågade när värmen skulle komma och jag fick till svar "es una mierda hasta deciembre" haha det var ju kuuul att höra :P
Nu är jag ensam hemma, Rachel har åkt och överraskat hennes kille som bor här i Santiago. Han är från Mexico och pluggar på samma skola som vi ska börja på. Hoppas det går bra för henne nu, för det var nämligen 1 år sedan de träffades sist, hur sjukt är inte det!?! Imorgon ska jag bli presenterad för lite mexikanare ;)
Det var min första dag här i Chile, jag vill att det ska bli kväll här så att jag kan gå och lägga mig och vakna till en ny dag imorgon. Idag har varit så rörigt och jag är helt slut i huvudet av allting. Men jag känner på mig att det kommer bli en bra tid här trots allt :)
Puss!

Chiiiiileeeee

Godmorgon!!
Jag vaknade kl 06.00 av att byggarbetarna började borra i betong typ utanför mitt fönster som står öppet till och med.. Men det gör inget, dagen som jag väntat på är äntligen här!
  • Väskan är packad
  • Musiken är inlagd
  • Filmer nedladdade
Kl 14.00 imorgon har jag landat här
Nu ska jag göra en stoooor omelett och ta en lång varm dusch för vem vet, jag kanske kommer bo i värsta råtthålet där borta, vem vet vad de har lurat på mig haha.. För 46 km2 med två rum, två badrum, kök och vardagsrum låter ju liiiiiite trångt :P Fast det kan inte bli värre än mitt mögelrum på Morito på Mallorca då jag fick sjukdomar av att bo där hahaha.. Jag är härdad :D
Hejdå Sverige!
Puss <3

Sista dagen.

Hoooolaaaaa

Det har varit en konstig dag idag, som i en liten bubbla.. Ena sekunden har allting känts normalt, sen har jag kommit på att det är sista dagen och fått en klump i magen. Fyfaaaaan vad nervös jag är nu!! Det är sjukt att jag kommer vara på andra sidan jorden ända till i januari. Haha segt att åka ifrån svensk sommar till Chilensk vinter, och sen åka ifrån högsommaren i Chile till Svensk vinter, ingen bra tajming :P Men jag kommer få mitt livs äventyr..
Nu har jag sagt hejdå till mina underbara tjejer <3 Det var jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara :/ Ni är alltid ett telefonsamtal bort, eller några hundrameter bort.. Nu får vi nöja oss med dejter via Skype :D
Pappa sitter här bredvid mig och ger mig massa tips och förmaningar om aaaaaallt man kan tänka sig! Han är orolig för sin lilla dotter som ska ut i världen och stå på sina egna ben :)
Ciaaao

13 juni 2011

Hej alla :)

Idag är det 3 dagar kvar tills jag åker (torsdag den 16 juni). Om en vecka kommer jag ha varit i Chile i 3 dagar, heeeelt sjuk tanke. Jag ska bo i El centro på Vicuna Mackenna :)
Jag tror jag har drömt om att åka till Sydamerika sen jag började intressera mig för andra kulturer men framförallt det spanska språket.  Alla som känner mig vet att jag älskar att resa, jag vill iväg på äventyr och utmana mig själv. Jag har bott i Spanien innan, men det här ska bli något speciellt..
I lördags hade jag min avskedsfest kombinerat med födelsedagsfest. Min älskade Helena överraskade mig genom att komma ifrån Madrid för min skull, Cissi kom från Falun, Ida kom från Göteborg och sen alla mina andra fina vänner som var med och gjorde dagen till en underbar dag!
En bild från i lördags
Jag ska försöka skriva så mycket jag kan så att ni kan följa med mig och allt galet som kommer hända där borta. Känner jag mig själv rätt så kommer det vara en del.... Lo que pasa pasa ;)
Besitooos

RSS 2.0